Стало відомо, чому не вийшов iPhone 12s – дивне рішення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple відмовилася від маркування моделей з літерою S в маркетингових цілях, і не збирається до неї повертатися. Про це повідомляє азіатський ресурс MyDrivers з посиланням на анонімні джерела.

Інсайдери стверджують, що перед виходом лінійки iPhone 2021 року Apple дійсно розглядала для нього назву iPhone 12s. Причин було кілька: по-перше, число «13» в західних країнах вважається нещасливим, а по-друге, змін в новій моделі передбачалося не дуже багато, і 12s підійшло б її більше.

Однак компанія прийняла рішення не використовувати маркування S не в 2021 році, ні в майбутньому – тобто, остаточно відмовитися від «проміжних» моделей. За словами джерела, буква S в назві моделі шкодить просуванню новинки – покупці думають, що смартфон змінився незначно і не купують його, вважаючи за краще почекати зміни нумерації моделі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вперше Apple використовувала букву S в маркуванні моделей iPhone 3Gs. Тоді Філ Шиллер зі сцени пояснив, що S – це «швидкість», маючи на увазі, що смартфон не змінився зовні, але прокачався в середині. З тих пір так і відбувалося: моделі iPhone 4s, 5s, 6s і Xs зберігали корпус попередника (4, 5, 6 і X), але при цьому отримували більш потужне і просунуте «залізо».

Однак після виходу iPhone 11 компанія провела дослідження і з’ясувала, що «суфікси» негативно впливають на купівельний попит. До слова, та ж проблема спіткала і iPhone 12 mini – масовий користувач бачить слово mini і підсвідомо вважає, що це більш проста модель, а значить потрібно придивитися до чогось побільше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.