Популярний додаток продає ваші персональні дані

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Популярний додаток GetContact, який розпізнає власника мобільного номера, звинуватили у продажі персональних даних своїх користувачів. Оксана Мороз, експертка з кібербезпеки, розповіла про зловмисні дії розробників додатку.

За словами експертки, програмне забезпечення, яке призначене самостійно збирає та зберігає інформацію про номер вашого телефону, електронну пошту, місцезнаходження(геолокації), фотографії, вік, поле тощо. Всі ці дані передаються третім особам, адже це зазначено в угоді користування, яке з’являється при реєстрації.

Ваші персональні дані цікаві не тільки для розповсюджувачів рекламних повідомлень, а й для шахраїв, допомагаючи скласти список ваших уподобань і сформувати психологічний портрет. Більш того, передаються не тільки ваші дані, а й інформація про ваші контакти з телефонної книги. Тому не дивуйтеся, якщо вашим родичам зателефонують шахраї та почнуть вимагати гроші, обґрунтувавши це неприємністю зі скомпрометованою особистістю.

Також, стало відомо, що розробники програми ще й надають доступ до своєї накопиченої бази користувачів спеціальним службам з Російської Федерації. Можливо, вже пора задуматися про те, чи доречно залишати це шкідливе програмне забезпечення на своєму “гаджеті”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.