Для сервісів Microsoft більше не потрібні звичайні паролі

Microsoft оголосила, що користувачі її сервісів можуть раз і назавжди відмовитися від використання традиційних паролів і навіть зовсім видалити їх. Редмондська компанія пропонує перейти на більш зручні способи авторизації, які не потребують запам’ятовування складних комбінацій.

Microsoft

Відтепер користувачі можуть просто взяти і видалити пароль з свого облікового запису Microsoft. Замість цього для авторизації можна використовувати додаток Microsoft Authenticator, систему Windows Hello, ключ безпеки або код підтвердження, надісланий на телефон або електронну пошту. Безпарольний спосіб аутентифікації підтримується також у всіх ключових сервісах Microsoft, включаючи Microsoft Outlook, Microsoft OneDrive, Microsoft Family Safety та інші.

Варто відзначити, що з березня цього року Microsoft почала впроваджувати беспарольному щоб отримати комерційних користувачів. З тих пір цією опцією скористалося вже понад 200 мільйонів комерційних клієнтів компанії. Тепер вона доступна і для звичайних користувачів.

Microsoft

Для видалення пароля необхідно увійти в налаштування облікового запису Microsoft  і знайти «Додаткові параметри безпеки». Саме там і можна буде вибрати безпарольний спосіб авторизації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.