Apple презентувала iPhone 13 – що показали на презентації?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple провела свій офіційний захід, на якому показала багато цікавих продуктів, серед яких iPhone 13, iPad mini 6 та багато іншого. Усі новинки гідні нашої уваги, тому варто більш детально розібратися, що саме ми побачили на презентації.

Новий iPad

Компанія Apple вкотре втішила фанатів своїх доступних планшетів, презентувавши оновлений iPad, який вже вкотре виходить без індекса та відрізняється лише роком випуску від своїх попередників. Модель нічим не відрізняється від попереднього покоління зовні, але всередині зміни є, і вони достатньо відчутні, щоб при виборі планшета звернути увагу на цю модель.

“Серцем” нового iPad виступає чіпсет Apple A13 Bionic, що вже добре знайомий власникам iPhone 2019 року. Завдяки оновленому чіпсету планшет ще довго зможе виконувати справді ресурсовимогливі завдання. Окрім цього, незначні оновлення отримала фронтальна камера, роздільна здатність якої складає 12 МП.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як і попередні покоління, новий iPad коштуватимме 299 доларів на старті продаж для освітніх закладів, а ціна за стартовий варіант у магазинах складе 329 доларів. Що важливо, модель отримала 64 ГБ внутрішньої пам’яті у стандартному варіанті, що можна назвати достатньо важливим покращенням у порівнянні з попередниками.

iPad mini 6

Ще одним планшетом, який показала Apple на своїй офіційній презентації, став оновлений iPad mini шостого покоління. Цей планшет зовні став набагато сучаснішим, на відміну від нового стандартного iPad, і нагадує зменшену версію iPad Air. Дисплей також став кращим – максимальний рівень яскравості складає 500 ніт, є підтримка технології True Tone, діагональ виросла до 8.3 дюймів.

У кнопці ввімкнення тепер розташований сенсор Touch ID для біометричної автентифікації, і такий крок досить очікуваний – Apple явно би не стала встановлювати сюди систему сканування облич Face ID після використання Touch ID у більш дорогому iPad Air. До важливих змін слід віднести також підтримку роботи в мережах 5G та роз’м USB-C, який підвів ще один модельний ряд продуктів Apple до загального стандарту.

Також змін зазнали камери, але зміни з фронтальною камерою не заслуговують уваги, а основна тепер вміє записувати відео у роздільній здатності Ultra HD 4K з підтримкою HDR. Очікувано, у iPad mini 6 є підтримка найновішого стилуса Apple, а також оновлених фірмових чохлів, розроблених спеціально для цієї моделі, а от інформації про чохол-клавіатуру поки немає.

Apple Watch Series 7

Наступним продуктом, що був показаний в рамках презентації, став новий Apple Watch Series 7, і це оновлення, в цілому, можна назвати мінорним, якщо не враховувати дисплей новинки – він став відчутно більшим. Окрім цього, модель отримала оновлену операційну систему, в якій є деякі ексклюзивні фішки для неї, а також захист від пилу за стандартом IP6X. Решта оновлень, в цілому, можна назвати невідчутними.

За нову модель Apple Watch слід буде віддати 399 доларів, як і за минулорічне покоління на старті продаж. При цьому ціна на Apple Watch Series 3 та Apple Watch SEl, які залишилися у модельному ряду годинників компанії, не змінилася та складає 199 та 279 доларів відповідно.

iPhone 13/iPhone 13 mini

Зрозуміло, що продуктом, якого з нетерпінням чекали всі глядачі, став оновлений модельний ряд флагманських смартфонів iPhone 13. У першу чергу нам показали нові iPhone 13 та iPhone 13 mini, які отримали досить багато очікуваних фанатами покращень у порівнянні з iPhone 12.

Коли мова йде про зміни у модельному ряді iPhone 13, у першу чергу увагу звертаєш на дисплей, виріз зверху якого став меншим на 20 відсотків, що дає нові можливості в плані відображення статусної інформації і загалом покращує дизайн. Тут встановлені топові кастомні OLED-матриці з показниками максимальної та локальної пікової яскравості 800 та 1200 ніт відповідно, при цьому діагоналі у порівнянні з попередниками не змінилися.

“Серцем” нових флагманських смартфонів Apple виступає оновлений чіпсет Apple A15 Bionic, що, як і його попередник, виготовляється за 5-нанометровим техпроцесом. Це шестиядерний чіпсет, що складається з двох флагманських та чотирьох енергоефективних ядер, який демонструє кращу потужність як в плані процесорної частини, так і в плані графічної складової. Окрім цього, чіпсет включає нові енкодери та має вдвічі більше кешу.

Камери у iPhone 13 захоплюють на 47 відсотків більше світла, що дає відчутно кращі можливості в плані зйомки з недостатнім рівнем освітленості. Слід звернути увагу на те, що iPhone 13 повинні краще знімати і відео, оскільки у них є підтримка зсуву сенсора для більш стабілізованого зображення. Модель отримала основний та ультраширокий сенсори з роздільною здатністю 12 МП та нові режими зйомки.

Як ми всі пам’ятаємо, достатньо неприємним аспектом у модельному ряду iPhone 12 була автономність, особливо це стосувалося моделі iPhone 12 mini. У випадку з iPhone 13 та iPhone 13 mini ситуацію виправили – автономність у порівнянні з попередниками виросла, відповідно, на 2.5 години та на 1.5 години, що повинно досить відчутно покращити ситуацію, але краще зачекати появи перших тестів автономності.

Нові iPhone 13 отримали стартову конфігурацію зі 128 ГБ внутрішньої пам’яті, і ціна за базовий варіант у випадку iPhone 13 mini складає 699 доларів, а у випадку iPhone 13 – 799 доларів. Окрім цього, нам офіційно повідомили про те, що тепер для обох смартфонів будуть доступні варіанти з 512 ГБ внутрішньої пам’яті, щоправда, не розкривши ціну.

iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max

Після цього Apple перейшла до найважливіших продуктів на презентації – ними, очікувано, стали iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max, нові топові моделі з найкращими характеристиками у модельному ряду компанії. Окрім камер, моделі отримали відчутно покращені дисплеї, що дає їм змогу повноцінно конкурувати з флагманськими Android-смартфонами в цьому плані.

Зрозуміло, iPhone 13 Pro та Pro Max також отримали оновлені дисплеї з вирізом, що зменшився на 20 відсотків. Моделі отримали дисплеї Super Retina XDR з максимальною яскравістю 1000 ніт (при цьому пікова локальна яскравість не вказується) та підтримкою технології ProMotion – варіативної частоти оновлення від 10 Гц до 120 Гц.

За словами представників Apple, новий ультраширокий сенсор у основній камері флагманських iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max став на 92 відсотки кращим в умовах недостатнього освітлення. Новий телефото сенсор підтримує трикратний оптичний зум, ультраширока камера у 2.2 раза краще фотографує при недостатньому рівні освітленості. Також з’явився режим макро для зйомки об’єктів на відстані 2 см для ультраширокого модуля.

Що цікаво, ріст показників автономності у iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max у порівнянні з попередниками такий самий, як у випадку з iPhone 13 та iPhone 13 mini – він складає 2.5 години для більшої та 1.5 години для меншої моделі. У випадку з iPhone 13 Pro Max показники будуть справді високими, оскільки до автономності iPhone 12 Pro Max, яка й так була непоганою, слід додати ще 2.5 години.

Новий iPhone 13 Pro буде доступним за ціною від 999 доларів, ціна за стартову версію iPhone 13 Pro Max складе 1099 доларів. Окрім цього, у Apple згадали про існування версії з 1 ТБ внутрішньої пам’яті, якої до цього ніколи не було в модельному ряді компанії. Старт продаж за попередніми замовленнями запланований на 24 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.