ВР України легалізувала криптовалюту – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні ВР України зробила черговий крок назустріч цифровим активів. У Верховній Раді був винесений на голосування і прийнято законопроект «Про віртуальні активи» під номером 3637, в якому йдеться про легалізацію цифрових активів на території країни. На підтримку документа проголосували 276 нардепів.

У пояснювальній записці говориться про регулятивний вплив на ринок віртуальних активів і його учасників. Також порушено правовий статус відносин між фізичними і юридичними особами, які мають місце при користуванні цифрових активів. 

Новий закон відповідає на питання про правовий статус та вимоги до провайдерів послуг, які безпосередньо пов’язані з віртуальними активами. Зокрема мова йде про зберігання, адміністрування віртуальних активів або сервісів, що дозволяють їх контролювати (біржі, обмінники і т.і.)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомив в своєму телеграм каналі глава МінЦіфри Михайло Федоров, щоденний оборот таких активів в Україні становить близько 1 млрд гривень. Він вважає, що прийняте сьогодні рішення це те, що дозволить вивести індустрію з тіні.

З жодною операції з віртуальними активами не платяться податки і як разультате: великі міжнародні біржі не можуть вести свою діяльність в Україні.

Але завдяки закону це врегулюється. Будуть створені вигідні умови, які дозволять компаніям реєструватися в Україні, а не за кордоном. Бюджету отримувати податки, а підприємцям відчувати себе захищеними. 

Буде дозволена реєстрація компаній, що працюють з віртуальними активами і Україна в цьому питанні стане поряд з такими країнами як Німеччина, Люксембург та Сингапур, де також легалізовані крипто-активи.

У Мінціфри додали, що тепер в Україні зможуть офіційно працювати українські і іноземні кріптобіржі. Банки зможуть відкривати рахунки для кріптокомпаній, а доходи можна буде декларувати в віртуальних активах, відзначили там.

Зокрема, компаній-постачальників кріптоуслуг зобов’яжуть розкривати структуру власності та проводити фінмоніторинг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.