Новини України та Світу

Google випустила нову операційну систему – що відомо

Share

Нещодавно пошуковий гігант офіційно запустив нову операційну систему – Fuchsia. Після декількох місяців бета-тестування вона прийшла на розумні екрани Nest Hub першого покоління . Цій системі неодноразово пророкували звання спадкоємиці Android. Але що насправді з себе представляє Fuchsia і чи замінить «зеленого робота»?

Що таке Fuchsia?

Це проект операційної системи з відкритим вихідним кодом, робота над яким ведеться з 2015-го. Fuchsia OS створили з нуля в якості альтернативи існуючим операційки Google. Система побудована на мікроядрі Zircon. За рахунок микроядерной архітектури Fuchsia швидше працює і сумісна з великим числом гаджетів, ніж Android і Chrome OS.

Платформа вимагає менше ресурсів і функціонує на пристроях розумного будинку, смартфонах, ПК і так далі. У березні минулого року Fuchsia перейшла у фінальну фазу тестування. Зараз відбувся офіційний реліз системи: її запустили на дебютному поколінні розумних екранів Nest Hub.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після поновлення інтерфейс на цих пристроях залишився колишнім, як і на попередній Linux-системі Cast OS. А ось внутрішні зміни значні. Оскільки в Fuchsia використовується багатоплатформовий фреймворк, тепер все повинно працювати спритніше і чуйними.

В інтернеті регулярно спливають чутки: мовляв, ця операційка замінить Android і складе конкуренцію Harmony OS. Однак так і неясно, що Google планує робити з микроядерной ОС. Компанія толком не пояснила, навіщо просуває Fuchsia. Але деякі міркування є.

Що говорить Google?

Глава підрозділу Android і Chrome OS Хіроші Локхаймер заявляв, що Fuchsia не буде прямою заміною іншим гугловським ОС: «На цій платформі ми розробляємо і тестуємо новітні технологічні досягнення в області операційних систем. Деякі найбільш вдалі напрацювання та ідеї Fuchsia зможемо застосувати в інших наших продуктах ».

Локхаймер також повідомив, що ТехноГігант ще промацує грунт, на яких гаджетах Fuchsia розкриється найкраще. ОС Android, наприклад, добре адаптована для смартфонів, Chrome OS – для ноутбуків. А з Fuchsia компанія експериментує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Fuchsia OS
  • Останні записи

    Samsung Galaxy S26 може отримати SoC наступного покоління з GPU власної розробки компанії

    Південнокорейський виробничий гігант може відмовитися від співпраці з AMD при випуску своїх майбутніх продуктів, віддавши…

    06.05.2024

    Експерти розповіли, що робити, якщо вилітають додатки на Android

    Близько 70% користувачів смартфонів володіють телефонами на базі Android, і деяких з них дуже дратують…

    05.05.2024

    Опублікували фото фірмових чохлів для Google Pixel 8a

    Інсайдер @evleaks поділився кількома офіційними зображеннями з новими фірмовими чохлами для Google Pixel 8a. У…

    05.05.2024

    Знайдено спосіб повністю і назавжди позбутися реклами у Windows 11

    Розробник Maddy випустив утиліту OFGB (Oh Frick Go Back), ідея якої напрошувалася дуже давно. Вона…

    05.05.2024

    Телевізори Samsung отримують власні ексклюзивні ігри

    На заході IAB NewFronts 2024 компанія Samsung анонсувала дві нові відеоігри для своїх телевізорів, для…

    05.05.2024

    Перераховані основні недоліки смартфонів із вигнутим екраном

    Лише кілька років тому набули популярності телефони з екраном-«водопадом». Проте такі ефектні дисплеї мають певні…

    05.05.2024