Google випустила нову операційну систему – що відомо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно пошуковий гігант офіційно запустив нову операційну систему – Fuchsia. Після декількох місяців бета-тестування вона прийшла на розумні екрани Nest Hub першого покоління . Цій системі неодноразово пророкували звання спадкоємиці Android. Але що насправді з себе представляє Fuchsia і чи замінить «зеленого робота»?

Що таке Fuchsia?

Це проект операційної системи з відкритим вихідним кодом, робота над яким ведеться з 2015-го. Fuchsia OS створили з нуля в якості альтернативи існуючим операційки Google. Система побудована на мікроядрі Zircon. За рахунок микроядерной архітектури Fuchsia швидше працює і сумісна з великим числом гаджетів, ніж Android і Chrome OS.

Платформа вимагає менше ресурсів і функціонує на пристроях розумного будинку, смартфонах, ПК і так далі. У березні минулого року Fuchsia перейшла у фінальну фазу тестування. Зараз відбувся офіційний реліз системи: її запустили на дебютному поколінні розумних екранів Nest Hub.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після поновлення інтерфейс на цих пристроях залишився колишнім, як і на попередній Linux-системі Cast OS. А ось внутрішні зміни значні. Оскільки в Fuchsia використовується багатоплатформовий фреймворк, тепер все повинно працювати спритніше і чуйними.

В інтернеті регулярно спливають чутки: мовляв, ця операційка замінить Android і складе конкуренцію Harmony OS. Однак так і неясно, що Google планує робити з микроядерной ОС. Компанія толком не пояснила, навіщо просуває Fuchsia. Але деякі міркування є.

Що говорить Google?

Глава підрозділу Android і Chrome OS Хіроші Локхаймер заявляв, що Fuchsia не буде прямою заміною іншим гугловським ОС: «На цій платформі ми розробляємо і тестуємо новітні технологічні досягнення в області операційних систем. Деякі найбільш вдалі напрацювання та ідеї Fuchsia зможемо застосувати в інших наших продуктах ».

Локхаймер також повідомив, що ТехноГігант ще промацує грунт, на яких гаджетах Fuchsia розкриється найкраще. ОС Android, наприклад, добре адаптована для смартфонів, Chrome OS – для ноутбуків. А з Fuchsia компанія експериментує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.