Apple тестує підекранний сканер – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У січні Bloomberg писав, що Apple тестує підекранний датчик відбитків. Журналісти підтвердили інформацію , проте тепер запевняють, що справжня мета Купертіно – приховати під дисплеєм Face ID.

Тестування Touch ID під екраном дійсно проведено. Але навіщо?

У ранніх витоках і звітах повідомлялося, що підекранний датчик відбитків з’явиться в iPhone 13. Згідно зі свіжими даними Bloomberg, цього не станеться: поліпшення торкнуться чіпсета, камер, розміру вирізу в екрані і частоти оновлення зображення на дисплеї.

Тепер інженери дивляться в бік розміщення під матрицею камери TrueDepth і інших сенсорів Face ID. Як вважають експерти Bloomberg, Apple може розподілити технології таким чином:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Перший варіант. Преміум-моделі iPhone отримають вбудований під екран Face ID, а пристрої простіше – підекранний Touch ID.
  • Другий варіант. Флагмани отримають вбудований під екран сканер розпізнавання особи, а молодші моделі – той же сканер, але в вирізі. Як це зроблено в поточних iPhone.

Face ID під екраном вже в дорозі

У липні стало відомо про патент, що описує розміщення під екраном оптичної матриці . Така технологія може застосовуватися для біометрії, щоб сканувати відбитки пальців або навіть обличчя.

Як Apple використовує зараз датчики захисту

Face ID і Touch ID – дві фірмові технології аутентифікації користувачів – зараз розподілені так:

  • Touch ID – менш безпечний, зате доступний датчик. Він стоїть в базових пристроях: iPad, iPad mini і iPad Air, а також iPhone SE. У моделях MacBook теж доводиться використовувати сканер відбитків через складність вбудовування Face ID.
  • Face ID – фішка топових пристроїв: номерних лінійок iPhone і iPad Pro.

Цікаво, яку схему каліфорнійський гігант придумає у випадку з Mac і MacBook. Адже інтегрувати Touch ID в дисплеї комп’ютерів недоцільно з точки зору зручності користувачів. Сховати Face ID теж непросто: кришки лептопів дуже тонкі. Втім, в липні журналісти Bloomberg передавали, що інженери Купертіно намір відмовитися від дактилоскопічного сенсора назовсім .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.