Новини України та Світу

Відомі всі пристрої, що Apple покаже восени

Share
Час читання: 5 хв.
Ця осінь для фанатів Apple буде бурхливою. Компанія представить масу пристроїв, деякі з них будуть революційними. 

Ось весь список очікуваних новинок: 

  • Модельний ряд iPhone 13 
  • Apple Watch Series 7 
  • AirPods 3
  • iPad mini 6 
  • iPad 9
  • MacBook Pro 14 і 16

Нижче – чотири головні інтриги, через які варто стежити за інсайд і дивитися презентації. 

Яким буде iPad mini? 


Слуху про цей пристрій ходять з початку року. Ми писали про те, що лінійку компактних планшетів потрібно поховати. Частково це так, втім, її може чекати ренесанс в залежності від того, яким буде наступне покоління. 

Apple може піти за двома шляхи: 

1. Залишити корпус колишнім і просто оновити начинку, поставивши більш потужний процесор. В цьому випадку вона просто вичавить додатковий профіт зі свого бренду за рахунок його впізнаваності і лояльності аудиторії. 

Тоді новий iPad mini виявиться нудним, а куплять його тільки люди, які не стежать за індустрією (яких більшість, ніж стабільно користується Apple). Його екран буде майже таким же, як у смартфона, клавіатуру до нього не підключити – сенсу в такому планшеті немає. 

2. Відновити корпус, зробивши його як у iPad Pro і Air. В такому випадку mini стане повноцінною альтернативою iPad дев’ятого покоління: він не буде сумісний з фізичними клавіатурами, зате у нього буде актуальний дизайн і більш якісний екран. Що ще потрібно від гаджета для споживання контенту? Нічого. 

Тому вибрати більш компактний і більш сучасний планшет – логічний і раціональний крок. Крім того, його екран виявиться більше за рахунок зменшення рамки і відмови від кнопки «Додому». 

Що вибере Apple, невідомо. Тим цікавіше стежити за з’являються інсайда і осінніми презентаціями. Компанія може продовжити розвиток напрямок планшетів, а може просто зіграти на довірі людей. Обидва рішення – в стилі Apple. 

Як зміняться MacBook Pro?


Найочікуваніша новинка після iPhone. На цей раз ноутбуки Apple можуть зацікавити навіть власників MacBook, тому що компанія готує радикальне оновлення. 

MacBook – вибір за замовчуванням серед ноутбуків для офісної роботи. Формула така: є гроші – беремо MacBook, немає – шукаємо доступний лептоп на Windows, потрібен широкий вибір програмного забезпечення – вибираємо дорогий ноутбук на Windows. Причому, перша група більш вірна, а залучити її увагу простіше – при оновленні лептопа вони дивляться виключно на один бренд. 

Новий дисплей освіжить лінійку ноутбуків. За останні шість років екран MacBook Pro 13 отримав два мінорних поновлення – нову підсвітку, через яку довелося відмовитися від світиться яблучка на кришці, і незначно збільшене дозвіл (від 2560х1400 до 2560х1600) в 2017 році. Перехід на mini-LED дасть абсолютно нові відчуття. 

Оновлені процесор і дизайн – теж привід купити новий MacBook Pro 14 навіть власникам лептопів Apple. А зовні їм здивувати користувача вкрай просто – MacBook Pro 13 не оновлювався з 2016 року, коли Apple застосувала вкрай спірні рішення: відмовилася від світиться яблука, додала клавіатуру «метелика» і видалила порти USB-A. Тому щоб привернути увагу, досить просто провести роботу над помилками. 

Дві інтриги: 

Що буде з портами і як Apple анонсує зміни? У 2016 році компанія відмовилася від всіх роз’ємів, крім USB-C і 3,5 мм. Це було незручно – майже кожному користувачеві потрібні перехідники, зручною зарядки MagSafe не стало, а картрідер міг поміститися навіть в більш тонкий корпус. Тепер компанія може повернути магнітну зарядку і слот для карти пам’яті. Як саме Apple це піднесе? буде епічно, якщо вона визнає помилки. А можливо, просто скаже: «Ви просили додати, ми додали». 

Як саме зміниться дизайн ноутбуків? Свіжий дизайн – це можливість підняти інтерес до пристрою, приклад тому iMac на M1. Найнудніше варіант – просто зменшена рамка, більш оригінальний – нові кольори. 

Що чекати від третіх AirPods?


Apple оновить найпопулярнішу лінійку бездротових навушників в світі. Якщо вірити чуткам, нові бездротові навушники будуть вкрай схожі на AirPods Pro.

Зокрема, навушники нового покоління отримають такі ж короткі ніжки, як AirPods Pro. І в цілому за розміром будуть збігатися з ними, при цьому коштувати новинка буде дешевше. Знизити ціну допоможе відмова від преміальних функцій на зразок активного шумозаглушення. 

Дві інтриги: 

Що стане з AirPods 2? Це найпопулярніші навушники в світі, хоча їх представили два роки тому, а ціна за цей період не змінилася. Варіанта два: або Apple визнає їх отсталось з технічної точки зору, або знизить ціну доларів на 50 і продовжить «доїти» прибутковий продукт. Крім того, його люблять за відкритий форм-фактор і відсутність тиску на вуха. 

Що буде з ціною AirPods Pro? Третє покоління звичайних ейрподсів буде максимально схоже на Прошки і зовні, і по функціональності. Коштувати вони будуть як друге покоління (в районі 8 000 грн), що тепер робити з більш дорогою і більш старою моделлю? Можливо, функціональність нових і більш доступних навушників буде обмежена, 

Як iPad 9 в старому форм-факторі стане найпопулярнішим в світі?


iPad – загальне значення. Є планшети Apple, і є всі інші. 

Топ-3 найпопулярніших планшета в світі: 

  • iPad 8-го покоління (56%)
  • iPad Air (2020) (19%)
  • iPad Pro (18%)

Немає сумнівів в тому, що в 2022 році лідерську позицію займе наступник iPad 8-го покоління. Характеристики не настільки важливі. Це самий універсальний планшет компанії, при знайомстві з лінійкою або оновленні наявної моделі користувач швидше за все зверне увагу на нього. 

З мінусів буде старий дизайн. Втім, це не завадить йому стати топом. Серед плюсів – потужне залізо, сумісність з фізичною клавіатурою, iPadOS і ідеальна екосистема Apple. Такий девайс підійде для дозвілля, роботи і навчання, вартість його буде прийнятною, переплачувати за дизайн не доведеться, як у випадку з iPad Air 4-го покоління. 

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Новий Cubot KingKong Star 2 оснащено передовими характеристиками

    Компанія Cubot радо представила свій новий захищений смартфон KingKong Star 2, який вже наступного місяця…

    29.09.2024

    Як продовжити термін служби батареї смартфона: поради експертів

    Термін служби батареї смартфона можна значно продовжити, якщо дотримуватися кількох простих рекомендацій, які допомагають знизити…

    29.09.2024

    Opera випустила нові функції та оновлення з ШІ для браузерів Opera One і GX

    На заході Opera Browser Days компанія Opera представила оновлення для своїх браузерів Opera One та…

    29.09.2024

    Xiaomi 14T Pro виходить на європейський ринок без зарядного блоку

    Xiaomi вирішила виключити комплектний зарядний пристрій із європейської версії смартфона 14T Pro. Замість нього у…

    29.09.2024

    iPhone 16 Pro Max лідирує у тесті на час роботи батареї

    iPhone 16 Pro Max продемонстрував найкращий час автономної роботи серед популярних смартфонів, згідно з оновленим…

    29.09.2024

    Google представила технологію проектування мікросхем AlphaChip за допомогою ШІ

    Google презентувала нову технологію розробки мікросхем під назвою AlphaChip, що використовує штучний інтелект. AlphaChip реалізує…

    29.09.2024