Відомі всі пристрої, що Apple покаже восени

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.
Ця осінь для фанатів Apple буде бурхливою. Компанія представить масу пристроїв, деякі з них будуть революційними. 

Ось весь список очікуваних новинок: 

Реклама
  • Модельний ряд iPhone 13 
  • Apple Watch Series 7 
  • AirPods 3
  • iPad mini 6 
  • iPad 9
  • MacBook Pro 14 і 16

Нижче – чотири головні інтриги, через які варто стежити за інсайд і дивитися презентації. 

Яким буде iPad mini? 


Слуху про цей пристрій ходять з початку року. Ми писали про те, що лінійку компактних планшетів потрібно поховати. Частково це так, втім, її може чекати ренесанс в залежності від того, яким буде наступне покоління. 

Apple може піти за двома шляхи: 

1. Залишити корпус колишнім і просто оновити начинку, поставивши більш потужний процесор. В цьому випадку вона просто вичавить додатковий профіт зі свого бренду за рахунок його впізнаваності і лояльності аудиторії. 

Тоді новий iPad mini виявиться нудним, а куплять його тільки люди, які не стежать за індустрією (яких більшість, ніж стабільно користується Apple). Його екран буде майже таким же, як у смартфона, клавіатуру до нього не підключити – сенсу в такому планшеті немає. 

2. Відновити корпус, зробивши його як у iPad Pro і Air. В такому випадку mini стане повноцінною альтернативою iPad дев’ятого покоління: він не буде сумісний з фізичними клавіатурами, зате у нього буде актуальний дизайн і більш якісний екран. Що ще потрібно від гаджета для споживання контенту? Нічого. 

Тому вибрати більш компактний і більш сучасний планшет – логічний і раціональний крок. Крім того, його екран виявиться більше за рахунок зменшення рамки і відмови від кнопки «Додому». 

Що вибере Apple, невідомо. Тим цікавіше стежити за з’являються інсайда і осінніми презентаціями. Компанія може продовжити розвиток напрямок планшетів, а може просто зіграти на довірі людей. Обидва рішення – в стилі Apple. 

Як зміняться MacBook Pro?


Найочікуваніша новинка після iPhone. На цей раз ноутбуки Apple можуть зацікавити навіть власників MacBook, тому що компанія готує радикальне оновлення. 

MacBook – вибір за замовчуванням серед ноутбуків для офісної роботи. Формула така: є гроші – беремо MacBook, немає – шукаємо доступний лептоп на Windows, потрібен широкий вибір програмного забезпечення – вибираємо дорогий ноутбук на Windows. Причому, перша група більш вірна, а залучити її увагу простіше – при оновленні лептопа вони дивляться виключно на один бренд. 

Новий дисплей освіжить лінійку ноутбуків. За останні шість років екран MacBook Pro 13 отримав два мінорних поновлення – нову підсвітку, через яку довелося відмовитися від світиться яблучка на кришці, і незначно збільшене дозвіл (від 2560х1400 до 2560х1600) в 2017 році. Перехід на mini-LED дасть абсолютно нові відчуття. 

Оновлені процесор і дизайн – теж привід купити новий MacBook Pro 14 навіть власникам лептопів Apple. А зовні їм здивувати користувача вкрай просто – MacBook Pro 13 не оновлювався з 2016 року, коли Apple застосувала вкрай спірні рішення: відмовилася від світиться яблука, додала клавіатуру «метелика» і видалила порти USB-A. Тому щоб привернути увагу, досить просто провести роботу над помилками. 

Дві інтриги: 

Що буде з портами і як Apple анонсує зміни? У 2016 році компанія відмовилася від всіх роз’ємів, крім USB-C і 3,5 мм. Це було незручно – майже кожному користувачеві потрібні перехідники, зручною зарядки MagSafe не стало, а картрідер міг поміститися навіть в більш тонкий корпус. Тепер компанія може повернути магнітну зарядку і слот для карти пам’яті. Як саме Apple це піднесе? буде епічно, якщо вона визнає помилки. А можливо, просто скаже: «Ви просили додати, ми додали». 

Як саме зміниться дизайн ноутбуків? Свіжий дизайн – це можливість підняти інтерес до пристрою, приклад тому iMac на M1. Найнудніше варіант – просто зменшена рамка, більш оригінальний – нові кольори. 

Що чекати від третіх AirPods?


Apple оновить найпопулярнішу лінійку бездротових навушників в світі. Якщо вірити чуткам, нові бездротові навушники будуть вкрай схожі на AirPods Pro.

Зокрема, навушники нового покоління отримають такі ж короткі ніжки, як AirPods Pro. І в цілому за розміром будуть збігатися з ними, при цьому коштувати новинка буде дешевше. Знизити ціну допоможе відмова від преміальних функцій на зразок активного шумозаглушення. 

Дві інтриги: 

Що стане з AirPods 2? Це найпопулярніші навушники в світі, хоча їх представили два роки тому, а ціна за цей період не змінилася. Варіанта два: або Apple визнає їх отсталось з технічної точки зору, або знизить ціну доларів на 50 і продовжить «доїти» прибутковий продукт. Крім того, його люблять за відкритий форм-фактор і відсутність тиску на вуха. 

Що буде з ціною AirPods Pro? Третє покоління звичайних ейрподсів буде максимально схоже на Прошки і зовні, і по функціональності. Коштувати вони будуть як друге покоління (в районі 8 000 грн), що тепер робити з більш дорогою і більш старою моделлю? Можливо, функціональність нових і більш доступних навушників буде обмежена, 

Як iPad 9 в старому форм-факторі стане найпопулярнішим в світі?


iPad – загальне значення. Є планшети Apple, і є всі інші. 

Топ-3 найпопулярніших планшета в світі: 

  • iPad 8-го покоління (56%)
  • iPad Air (2020) (19%)
  • iPad Pro (18%)

Немає сумнівів в тому, що в 2022 році лідерську позицію займе наступник iPad 8-го покоління. Характеристики не настільки важливі. Це самий універсальний планшет компанії, при знайомстві з лінійкою або оновленні наявної моделі користувач швидше за все зверне увагу на нього. 

З мінусів буде старий дизайн. Втім, це не завадить йому стати топом. Серед плюсів – потужне залізо, сумісність з фізичною клавіатурою, iPadOS і ідеальна екосистема Apple. Такий девайс підійде для дозвілля, роботи і навчання, вартість його буде прийнятною, переплачувати за дизайн не доведеться, як у випадку з iPad Air 4-го покоління. 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ