Представлені нові процесори Intel з феноменальною продуктивністю

Компанія Intel представила на заходи Intel Architecture Day процесори серії Alder Lake. Вони призначені для комп’ютерів, ноутбуків і гібридних пристроїв.

Чіпи Alder Lake віднесені до дванадцятого покоління. Вони створені за 10-нанометровим техпроцесом і містять ядра Gracemont, які працюють в однопоточному режимі на 40% продуктивніше ядер Skylake з процесорів попереднього покоління.

Intel заявляє, що процесори Alder Lake отримають до 16 ядер (8 продуктивних і 8 енергозберігаючих), що працюють в 24-потоковому режимі, мають підтримку оперативної пам’яті стандарту DDR5, підтримують технологію передачі даних Thunderbolt 4, Wi-Fi 6E і інтерфейс PCIe 5.0 з пропускною здатністю до 64 ГБ / с. У Alder Lake також реалізована технологія Intel Thread Director, яка ефективно розподіляє навантаження між ядрами в залежності від необхідної продуктивності. Ця технологія буде оптимізована для Windows 11, над чим Intel працює спільно з фахівцями Microsoft.

Перші моделі процесорів Alder Lake вийдуть дуже скоро – на початку осені 2021 року. Приблизно тоді ж у продажу з’являться пристрої, оснащені цими чіпами, перш за все ноутбуки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.