Названо способи, якими шахраї дізнаються пароль до Приват24

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не так давно, ми розповідали про те, що клієнти ПриватБанку найчастіше стають жертвами шахраїв, та назвали причини цього. Зараз же поговоримо про Приват24, а саме буде названо способи, якими шахраї дізнаються пароль до Приват24.

В першу чергу варто розуміти, що сам по собі, додаток Приват24 дуже добре захищений і це стосується як мобільної версії додатку, так і браузерної. Взагалі, серйозні банки, до яких ПриватБанк і відноситься, серйозно ставляться до безпеки рахунків своїх клієнтів, оскільки при мінімальних проблемах, скандал буде на всю країну, а банк просто затягають по судах.

Так ось, повертаємося до безпеки паролів та способів, якими шахраї їх отримують. Способів в них не так багато, але, на жаль ті, якими вони користуються, досить ефективні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Фішинговий сайт

Перший і найпопулярніший спосіб, це використання фішингового сайту, який максимально схожий до офіційного Приват24. Ефективність його неймовірна, оскільки він використовується неймовірно часто. Останній раз такий випадок був нещодавно і шахраї отримали неймовірну вигоду від його використання. Детальніше читайте за посиланням.

Суть фішингового сайту полягає в тому, щоб жертва думала, що вона на офіційному сайті Приват 24 і ввела свої дані для входу, після чого, шахраї обкрадають свою жертву, переказуючи кошти з її рахунку на свої.

  1. Соціальна інженерія

Також досить поширений спосіб, який найчастіше практикується на людях похилого віку, які з легкістю довіряють шахраям, які представляються співробітниками банку.

Шахраї телефонують до жертви і повідомляють про ймовірне викрадення коштів, якому вони можуть запобігти, якщо переведуть гроші жертви на резервний рахунок. Якщо жертва “ведеться” на таку інформацію, то шахраї в телефонному режимі заходять в особистий кабінет жертви в Приват24 і переводять всі кошти на свої рахунки.

  1. Слабкий пароль

Також часті випадки, коли зловмисники викрадають смартфон жертви і за допомогою підбору паролів отримують доступ до акаунту в Приват24. В даному випадку, варто подумати про складний та довгий пароль, який не вийде відгадати за декілька спроб. Детальніше про паролі в Приват24 читайте за цим посиланням.

В будь-якому випадку, якщо ви запідозрили щось неладне з вашим рахунком, або ж сумніваєтеся в його цілісності, то зателефонуйте на гарячу лінію ПриватБанку за номером 3700 (безкоштовно) і повідомте про свої сумніви. Також можете відвідати відділення ПриватБанку і зробити те саме.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.