ЗМІ: Єврокомісія змусить Apple відмовитися від Lightning вже в цьому році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Європейська комісія вже довгий час наполягає на стандартизації портів і кабелів для зарядки цифрової техніки для зниження кількості відходів. Однією з небагатьох компаній, які масово продовжували користуватися власним стандартом, до недавнього часу залишалася Apple. Але, за даними ЗМІ, плани американської компанії в цьому відношенні можуть змінитися, і вже скоро – в наступному місяці.

Реклама

Як повідомляє Yahoo! Finance з посиланням на власні джерела, у вересні 2021-го на зміну рекомендацій прийде новий закон, який юридично зобов’яже виробників гаджетів дотримуватися стандартизованої системи зарядки. Після його вступу в силу бренди, які ще не перейшли на універсальний стандарт, будуть змушені оснащувати свої пристрої новим типом роз’єму, щоб отримати можливість їх продажу в регіоні.

Apple раніше неодноразово виступала проти стандартизації зарядок. Проте планшет iPad Pro вона представила саме з коннектором USB Type-C – не виключено, що незабаром на нього перейдуть і інші фірмові пристрої. З чуток, в якості альтернативи компанія може і зовсім відмовитися від роз’ємів на нових iPhone, забезпечуючи їх зарядку за допомогою бездротових аксесуарів MagSafe.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: