ЗМІ: Єврокомісія змусить Apple відмовитися від Lightning вже в цьому році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Європейська комісія вже довгий час наполягає на стандартизації портів і кабелів для зарядки цифрової техніки для зниження кількості відходів. Однією з небагатьох компаній, які масово продовжували користуватися власним стандартом, до недавнього часу залишалася Apple. Але, за даними ЗМІ, плани американської компанії в цьому відношенні можуть змінитися, і вже скоро – в наступному місяці.

Як повідомляє Yahoo! Finance з посиланням на власні джерела, у вересні 2021-го на зміну рекомендацій прийде новий закон, який юридично зобов’яже виробників гаджетів дотримуватися стандартизованої системи зарядки. Після його вступу в силу бренди, які ще не перейшли на універсальний стандарт, будуть змушені оснащувати свої пристрої новим типом роз’єму, щоб отримати можливість їх продажу в регіоні.

Apple раніше неодноразово виступала проти стандартизації зарядок. Проте планшет iPad Pro вона представила саме з коннектором USB Type-C – не виключено, що незабаром на нього перейдуть і інші фірмові пристрої. З чуток, в якості альтернативи компанія може і зовсім відмовитися від роз’ємів на нових iPhone, забезпечуючи їх зарядку за допомогою бездротових аксесуарів MagSafe.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.