Apple оголосила війну витокам. Компанія хоче покарати інсайдерів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple всерйоз взялася за інсайдерів, що публікують дані про «яблучні» гаджети до їх випуску. Нещодавно це сталося з одним із китайських користувачів, який рекламував вкрадені прототипи iPhone в соцмережах. І це тільки частина великої кампанії по боротьбі зі зливами інформації, розпочатої Apple.

В чому суть?

У 2019 м було виявлено тіньовий ринок вкрадених прототипів Apple. Гаджети туди постачали співробітники компанії в Китаї і робітники фабрик Foxconn, які займалися складанням айфонів та іншої «яблучної» техніки. Пристрої продавалися колекціонерам і хакерам, які шукають експлойти для iPhone.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тоді було неясно, як керівництво IT-гіганта відреагувало на інформацію. Тепер же одному з посередників прийшов лист від юридичної фірми Fangda Partners, що представляє інтереси купертіновской корпорації. У ньому Apple зажадала припинити придбання, рекламу і продаж нелегальних гаджетів і запросила список всіх причетних осіб.

«Ваше навмисне порушення виражається в наступному: оприлюднення неопублікованої інформації про нові продукти Apple через платформи соціальних мереж, включаючи дизайн і характеристики цих продуктів», – заявили в листі фахівці Fangda Partners. І далі зажадали протягом 14 діб відповісти на звинувачення в розголошенні комерційної таємниці. Що загрожує автору зливів, якщо він не виконає вимоги, в документі не уточнюється.

Як анонімно розповів один з продавців прототипів iPhone, він теж отримав такий лист. За його словами, представників Купертіно цікавило, як стався витік даних. А недавно з Twitter зник профіль Mrwhite , який також займався збутом невипущених гаджетів.

Це не перший випадок тиску на інсайдерів

У червні відомий інсайдер Kang отримав лист з попередженням , що злив інформації про невипущених продуктах здатний нашкодити Apple різними способами. Юристи супроводили звернення скриншотами, що підтверджують факти публікації конфіденційних відомостей.

Kang відомий тим, що розкрив склад лінійки iPhone 12 перед її анонсом, повідомив подробиці про HomePod mini на ранньому етапі, а також заздалегідь розповів про MagSafe.

Не юридичними прийомами єдиними

Як розповідав інформатор Джон Проссер в березні цього року, «яблучна» компанія сама злила дату весняної презентації нових пристроїв, але при цьому навмисно перекрутила інформацію. Багато інсайдери повідомили, що захід відбудеться 23 березня, хоча в реальності воно пройшло 20 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.