Комп’ютер на процесорах Huawei встановив світовий рекорд швидкості

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З’явилися оновлені дані рейтингу IO500 за 2021 рік. Лідером став суперкомп’ютер Peng Cheng Cloud Brain II, створений на базі процесорів Huawei. Він встановив новий світовий рекорд продуктивності і переміг відразу в двох чемпіонатах.

В рамках міжнародної конференції з суперкомп’ютерів (ISC21) стало очевидно, що на перше місце з великим відривом виходить система Peng Cheng Cloud Brain II. Вона побудована на програмному забезпеченні Ascend AI і змогла побити не тільки світовий рекорд, але і виграти змагання за швидкістю введення / виведення між десятьма вузлами. Як виявилося, показники приблизно в 20 разів перевищують ті, що змогла досягти система, яка зайняла друге місце.

Peng Cheng Cloud Brain II грунтується на ШІ-кластері HUAWEI Atlas 900, побудованому на базі процесорів HUAWEI Kunpeng і Ascend. Система отримала високу обчислювальну потужність зі швидкістю 1000 петафлопс. Кластер Atlas 900 складається з тисяч процесорів Ascend 910 і справляється з навчанням моделі класифікації зображень ResNet за 59,8 секунди – на 10 секунд швидше попереднього світового рекорду при тій же точності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що висока продуктивність Atlas 900 прискорить вивчення астрономічних явищ, прогнозування погоди, поліпшить автономне водіння і пошук нафти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.