Пошуковик Google почав перевіряти інформацію на достовірність

Розробники Google запустили інструмент для боротьби з недостовірними результатами у видачі популярного пошукача. Тепер він буде вказувати користувачам на «сумнівне» походження певних матеріалів, зміст яких з часом може змінитися.

Хоча спеціально навчені алгоритми ШІ зазвичай підбирають результати пошукової видачі, максимально відповідні запиту, вони все ще можуть бути недостовірними. В першу чергу це стосується нових тем, за якими ще не накопичено достатньо підтверджують матеріалів. Тому в Google нагадала в своєму блозі, що інформація, яка публікується в мережі першої, часом виявляється не найбільш надійною.

Щоб користувачі не сприймали результати пошуку, як енциклопедичні дані, вони будуть попереджені про можливу неповноту виведених за деякими запитам відомостей. У таких випадках над результатами видачі з’явиться повідомлення про те, що відображаються пошукачем відомості швидко змінюються, і рекомендується дочекатися оновлених даних. Винятком стануть випадки публікацій джерелами, акредитованими самої Google. Нова функція вже доступна в США для запитів на англійській мові, і в подальшому з’явиться і в інших регіонах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.