Названо способи, якими українські мобільні оператори приховують платні послуги

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливо ви стикалися з такою неприємною ситуацією, коли після поповнення свого мобільного рахунку, з вас знімають певну суму і в результаті, з вас не знімається абонплата за місяць користування тарифним планом. Можливо у вас навіть була ситуація, коли з вашого рахунку зникали декілька гривень, хоча після зняття необхідної суми за тариф, там ще залишалося 10-20 грн. Напевно знайома ситуація, оскільки таке трапляється досить часто. Зараз же, буде названо способи, якими українські мобільні оператори приховують платні послуги.

В умовах тарифного плану

Коли ви останній раз детально вивчали умови свого тарифного плану? Напевно ні разу, оскільки більшість абонентів цікавить тільки вартість тарифу, кількість тарифних ГБ, кількість хв на дзвінки до інших операторів і тому подібне. Зазвичай, приховані умови тарифного плану заховані досить далеко і знайти їх з першого разу не виходить.

Також бувають випадки, коли деякі послуги стають безкоштовними на деякий термін, по завершенню якого, за них просять плату.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ховають на офіційному сайті

Якщо в першому випадку, при покупці стартового пакету, не було знайдено прихованих платних послуг, то їх могли там просто не описати (не вистачило місця наприклад), а більш детально описали на офіційному сайті або ж в додатку мобільного оператора.

Платні послуги видають за “безкоштовні”

Цей спосіб ми частково зачепили в першому пункті, де платні послуги були безкоштовними тільки деякий час, про який часто забувають повідомити. Відповідно, по завершенню безкоштовного періоду (через 1-3-6 місяців) прийдеться платити за кожну підключену послугу. Також можливий варіант, що певна платна послуга буде безкоштовною, якщо ви підключаєте якусь іншу послугу, або ж користуєтесь дорожчим тарифним планом. У випадку переходу на дешевший тарифний план, за всі платні послуги прийдеться платити.

“Безкоштовні” послуги стають платними

Повністю протилежний спосіб до попереднього. В даному випадку мобільні оператори спочатку пропонують абсолютно безкоштовні послуги, які собі підключають більшість абонентів, а в результаті, коли кількість активних абонентів досягне серйозної кількості, переводять цю послугу в платну, і з великої кількості абонентів знімають певну суму для оплати послуги.

Вартість платних послуг змінюється без попередження

Досить часті випадки, коли деякі послуги умовно безкоштовні і ними дозволено користуватися безкоштовно тільки певну кількість разів, а потім за неї стягується плата.

Також часті випадки, коли вартість платної послуги підвищується і попереджують про це, в кращому випадку, після списання коштів. В гіршому випадку, вас так і не проінформують.

Як бачите, варіантів для списання коштів за послуги, якими ви не користуєтесь цілком достатньо. Якщо ж ви помітили, що з вашого рахунку стабільно зникають певні суми, то зв’яжіться з оператором і вимагайте від нього розпечатку всіх наданих послуг в повному об’ємі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.