LG випустила останній смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія LG оголосила про припинення випуску смартфонів ще на початку квітня, але до цих пір з її конвеєрів сходили нові моделі. Але з сьогоднішнього дня, 31 травня, вона повністю зупиняє виробництво смартфонів і планшетів.

Підтримка вже проданих пристроїв триватиме ще деякий час. Програмне забезпечення преміум-моделей будуть підтримувати протягом трьох років, деякі з них ще чекають поновлення до ОС Android 11, окремі пристрої (включаючи телефони Q-серії) отримають і Android 12, а флагманські новинки оновлять до тринадцятої версії ОС. Також користувачі будуть ще чотири роки з дати випуску пристрою мати доступ до післяпродажного технічного обслуговування.

Завод LG у в’єтнамському Хайфоні був головним центром компанії по виробництву смартфонів. Тепер його площі вже використовують в основному для випуску побутової техніки, що залишилися робочих зі «смартфони» конвеєрів переведуть на виконання нових завдань до кінця липня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Завод запрацював у 2015 році і крім смартфонів вже випускав телевізори і побутову техніку. Тут же дочірні компанії LG Innotek і LG Display виробляють відповідно модулі камер і дисплеї.

Перехід на побутову техніку цілком обгрунтований. За даними Korea Herald, LG Electronics на шляху до того, щоб стати найбільшим виробником побутової техніки. У першому кварталі нинішнього фінансового року вона обійшла основного суперника – Whirpool. На думку експертів, така ситуація збережеться як мінімум до кінця року.

Уже відомо, що в боротьбу за частку LG на корейському ринку смартфонів вступили Samsung і Apple, пропонуючи потенційним покупцям безпрецедентні умови при придбанні нових смартфонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.