Стало відомо, скільки оголошень на OLX є шахрайськими

Аналітики з’ясували, що істотна частина оголошень про продаж нерухомості на вторинному ринку, розміщених на сервісі OLX, належать шахраям, які в реальності хочуть обікрасти покупця. З 74 тисяч пропозицій, викладених на сторінках ресурсу, 2 тисячі є шахрайськими.

Як показує практика, шахраї обожнюють ринок вторинної нерухомості через те, що там обдурити людину куди простіше, ніж з житлом, що будується. При цьому злочинці використовують одні і ті ж, перевірені часом, методи, про які вам обов’язково потрібно знати, якщо збираєтеся купити квартиру або будинок.

  • Прописані діти. Часто люди продають житло, в якому виявляються прописані неповнолітні діти, мотивуючи свій вчинок тим, що випишуть їх після того, як «перевірять покупця». На практиці ж дітлахи так і не виписуються навіть після підписання всіх документів, а потім до них «з’їжджаються» батьки, яким «ніде жити». І вигнати цих «подселенців» виявляється куди складніше, ніж здається, навіть через суд.
  • Проблеми з довіреністю. Ви купили будинок, однак через місяць вам приходить повістка в суд від спадкоємця колишнього власника житла. Виявляється, при покупці ви не впевнилися в актуальності довіреності на житло, а вона виявилася недійсною. Тепер прощайте грошики і з таким трудом придбаний будинок.
  • Завдаток. Класика жанру – перед покупкою у вас попросили завдаток в пару тисяч доларів, щоб «житло не дісталося іншому покупцеві». Однак ви не пішли до нотаріуса і не завірили договір правильно, обмежившись розпискою. Але ви не знали, що такий вид договору є всього лише передачею грошей в борг, а повернення цих коштів – справа дуже клопітка, навіть через суд.

Це далеко не всі хитрощі шахраїв, тому будьте дуже обережні при покупці житла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.