Share

Скоріш за все вже багато чули про те, що один з найпопулярніших месенджерів, WhatsApp, вже в цьому місяці змінить свою політику конфіденційності. І вона досить-таки непривабливо для переважної більшості користувачів, адже мало хто хоче доліться своєї приватною інформацією. І вже дійсно одиниці згодні на те, щоб до їх даними мала доступ така компанія, як Facebook, яка славиться як крадіжкою цієї самої інформації, так і в цілому недбалим ставленням до неї.

Але як би там не було, кажучи про все тієї ж нову політику WhatsApp, корпорація раптово заявила, що вона не буде ні в якому разі видаляти або ж деактивувати облікові записи всіх тих осіб, які не захочуть ділитися своєю персональною інформацією з Facebook через все тієї ж самою суперечливою політикою конфіденційності, яка, до слова, має буде вступити в силу вже в ці вихідні. «Не дивлячись на дане оновлення, починаючи з 15 травня ні у кого не буде видалена обліковий запис або втрачена функціональність WhatsApp», – йдеться в статті служби підтримки компанії. І тим не менше, на ділі все йде не так райдужно, як може здатися на перший погляд.

Замість видалення облікових записів WhatsApp планує поступово обмежувати функціональність, до якої можуть отримати доступ користувачі до тих самих пір, поки вони не приймуть нову політику конфіденційності. Тобто, якщо це відноситься до вас і ви не захочете приймати політику конфіденційності, то в такому випадку, у вас все-одно буде зберігатися можливість продовжувати користуватися WhatsApp в звичайному режимі протягом «декількох тижнів». Однак з часом WhatsApp почне відправляти вам постійні повідомлення, в яких буде вас просити прийняти оновлену політику конфіденційності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«У цей час ви зіткнетеся з обмеженою функціональністю WhatsApp, що триватиме до тих самих пір, поки ви не приймете поновлення політики», – заявляє корпорація. 

Вже стало відомо про те, що спочатку ви втратите доступ до списку чатів. Ще через кілька тижнів додаток повністю перестане надсилати повідомлення та дзвінки на ваш телефон. Так що вже цього літа всі користувачі даного мессенджера повинні будуть вирішити для себе, чого ж ні бажають – незважаючи ні на що залишатися з WhatsApp, або ж перейти на інший месенджер? І так, події, яким було покладено початок ще в січні поточного року, показують, що чимало людей вибере саме другий варіант.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: WhatsApp
  • Останні записи

    Гурман: Випуск Apple Vision Pro 2 не планується до кінця 2026 року

    Компанія Apple не планує випускати друге покоління гарнітури Vision Pro до кінця 2026 року, повідомляє…

    29.04.2024

    Європейський Союз встановив нові правила для iPadOS

    У понеділок антимонопольні органи ЄС назвали iPadOS, операційну систему Apple для планшетів, важливим цифровим фільтром…

    29.04.2024

    Новий ШІ-чіп Apple M4 можуть представити вже 7 травня разом з iPad Pro

    До цього часу компанії вдавалося тримати технічні дані планшетів у секреті. Однак, з огляду на…

    29.04.2024

    З’явилися подробиці про доступні камерофони Huawei nova 13 Pro та nova 13 Ultra

    Нові смартфони компанії Huawei, nova 13 Pro і nova 13 Ultra можуть отримати процесор Kirin…

    29.04.2024

    Huawei Pura 70 Ultra виявився майже на 100% зроблений із китайських компонентів

    Флагманський смартфон Huawei Pura 70 Ultra знову розібрали блогери — але цього разу не для…

    29.04.2024

    Що насправді впливає на швидкість роботи смартфона

    Вважають, що швидкість роботи смартфона безпосередньо залежить від продуктивності процесора та оптимізації, яку провів виробник.…

    29.04.2024