Новини України та Світу

Додатки, які платять за схуднення: чому це фейк

Share

Коли мова заходить про струнке тіло та гаджети, зазвичай на думку спадають такі додатки, як MyFitnessPal, Fitbit, Lose It! та інші. Однак у магазинах програм з’явився новий тренд – програми, які обіцяють платити за ваше схуднення. Вони чіпляють на гачок великими сумами – близько $10 000. Але, як завжди, обіграти того, хто встановлює правила, неможливо, і ось чому це фейк.

Серед подібних програм, які обіцяють гроші за скинуті кілограми, можна назвати DietBet та HealthyWage. Вони пропонують привабливі умови, але деталі сховані за дрібним шрифтом. Головна пастка – користувачеві не говорять, що він змагається сам проти себе.

Умова таких утиліт проста: після реєстрації потрібно внести депозит (HealthyWage вимагає $100). Після цього необхідно втрачати певну вагу за вказаний час, щоб повернути свої гроші. Якщо кілограми зникають швидше – можна отримати додатковий бонус. А щоб не було спокуси здатися – гроші не повертають за жодних умов.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприклад, для людини зростом 173 см та вагою 91 кг ставка $1000, якщо вдасться скинути 30 кг за 10 місяців ($100 на місяць). Однак можна поставити і більше грошей – так можна заробити до $2205.

До схуднення можна запросити друзів, родичів та знайомих. У таких групових змаганнях дають приз у $10 000 або більше. Він ділиться порівну між переможцями.

Однак дослідження показують, що коли в людини немає реальної мотивації, її ніяк не змусиш. Наприклад, дієти не працюють у 95% випадків. Більш того, ті, хто пробував дієтами зменшити вагу, згодом набирали ще більше кілограмів.

Проблема схуднення сучасної людини полягає в збільшенні фінансової нерівності. Люди змушені витрачати все більшу частку своєї зарплатні на підтримання життя. Калорійна їжа є дешевою, і тому її купують.

Але навіть якщо вдасться подолати себе і вчасно схуднути, повернути свої гроші або заробити щось зверху не вдасться, бо податки. При ставці у $5000, за даними сайту HealthyWage, на податки в США піде $1099. Але й залишок у $3901 не буде фінальним – у різних штатах та країнах є місцеві податки, про які багато хто не знає чи не пам’ятає. Від цієї суми також потрібно відняти плату на адміністративні видатки – у HealthyWage вона може сягати 25%.

Одна користувачка цих програм поділилася своєю реальною історією на Facebook. Вона приєдналася до конкурсу Thinner Thinner Winner Winner, в якому поставила $100, що втратить 6% своєї ваги за 12 тижнів. За перемогу обіцяли частку із загального призового фонду $30 600. У конкурсі брало участь 405 людини, і 223 закінчили його. Тобто середня виплата склала $136 на людину. Це приблизно $11 на тиждень.

За матеріалами: The Outline

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Який смартфон вибрати, якщо потрібна потужна батарея: 7 бюджетних гаджетів

    Прекрасний дисплей, потужний процесор і кілька камер - все це не має значення, якщо вже…

    02.05.2024

    У iOS з’явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

    У бета-версії iOS 17.5 було виявлено новий програмний інструмент під назвою Repair State. Він покликаний…

    02.05.2024

    Розбір Huawei Pura 70 Pro виявив незначні відмінності від Ultra

    Huawei розширила доступність серії Pura 70 для міжнародної аудиторії, і потенційні покупці прагнуть дізнатися, чи…

    02.05.2024

    Windows 11 втрачає популярність, а Windows 10 займає 70% ринку і продовжує зростати – в чому причина

    ОС Windows 11 восени виповниться вже 3 роки, але їй все ще важко наздогнати ринкову…

    02.05.2024

    Чутки: Samsung працює над новим флагманським смарт-годинником

    Samsung випустила новий фінансовий звіт, в якому не розповіла про свій прибуток, але й натякнула…

    02.05.2024

    Чому не можна заряджати смартфон у задушливому приміщенні: є можливий небезпечний наслідок

    До початку літа залишилося менше місяця. Наприкінці весни багатьом людям варто дізнатися про важливе правило…

    02.05.2024