На Apple подають в суд за перебільшення водонепроникності iPhone

Компанія Apple стала суб’єктом судового позову і звинувачується в перебільшенні водонепроникності випущених iPhone. Хоча пристрої актуального покоління мають певний рівень захищеності, користувачам не варто очікувати отримання гарантійного покриття при проникненні рідини всередину корпусу з наступним пошкодженням внутрішніх силових ланцюгів.

Apple не представила дані нюанси в маркетингових матеріалах. Результатом став судовий позов від мешканки Нью-Йорка. Антуанетта Сміт підготувала колективну скаргу, в якій вказується на факт перебільшення захищеності від проникнення вологи в девайс. Apple вказала, рейтинг IP має «недостатню кваліфікацію», проте сам напис наведений дуже дрібним шрифтом.

Різні рівні сертифікації базуються на тестуванні, здійсненому з статичною або чистою водою. Відповідно, вони не актуальні, коли мова йде про море або басейні. Це говорить про те, що впустивши iPhone в таку рідину, ніякої гарантії захисту не надається. Якщо пристрій припинить справно працювати, компанія не має наміру будь-яким чином компенсувати користувачеві проблему, незважаючи на всі обіцянки про водонепроникності.

Всередині iPhone присутній спеціальний індикатор, що змінює колір на червоний при зіткненні з водою. Співробітники Apple не визначають точних джерел проблеми, а відразу ж оцінюють датчик після отримання пристрою від власника з вимогою відремонтувати девайс по гарантії. Якщо крапля вологи просочилася під час відвідування басейну, а потім поломка виникла з іншої причини, компанія Apple все одно відмовляється проводити лагодження з посиланням на почервонілий індикатор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.