З’явився новий вид шахрайства в Instagram

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У приватні повідомлення приходять попередження від нібито служби підтримки, повідомляє UBR.

У Instagram з’явився новий вид шахрайства. У Direct (внутрішній месенджер соцмережі) приходять приватні повідомлення з посиланням на невідомий сайт, який просить ввести пароль від Instagram-сторінки. Про це розповіла одна з учасниць співтовариства в Facebook “Форум. Інтернет-магазини України”.

Повідомлення приходять з аккаунта Support. У тексті власника інтернет-магазину попереджають про порушення авторського права і блокуванні сторінки. При цьому дається можливість нібито оскаржити таке рішення адміністрації, заповнивши анкету на “сайті служби підтримки”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Посилання веде на сайт, схожий на офіційний, там потрібно ввести ім’я облікового запису та пароль до нього. Далі аккаунта у вас більше не буде, і відновити його, швидше за все, буде неможливо”, – написала користувач соцмережі.

При цьому вона зазначила, що офіційно служби Instagram пишуть тільки на електронну пошту або зв’язуються за допомогою повідомлення в соцмережі. Крім того, українська мова не входить до переліку тих, на якому вони спілкуються з користувачами.

Також власниця інтернет-бізнесу порадила звертати увагу на офіційне підтвердження аккаунта, з якого надсилають подібні повідомлення (галочка біля заголовного фото), і не вводити на сторонніх ресурсах паролі від своїх акаунтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.