Названий наступний претендент на виліт з ринку смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку цього тижня компанія LG оголосила про відхід з ринку смартфонів. Вона більше не буде випускати мобільні пристрої, а співробітники, які були задіяні в їх розробці та виробництві, перейдуть в одному підрозділу.

За даними GizChina , незабаром про те ж саме може оголосити HTC. Ця компанія послідовно зазнає збитків з 2015 року, а її головним баластом є саме підрозділ з випуску смартфонів. У минулому кварталі збитки склали 46 мільйонів доларів США. У той же час HTC відносно успішно розвиває напрямок шоломів віртуальної реальності.

У 2018 році компанія Google дала HTC шанс і за 1,1 мільярда доларів частково викупилабізнес з виробництва смартфонів, після чого стала замовляти у неї виробництво смартфонів серії Pixel. Частка смартфонів HTC на ринку майже нульова, компанія іноді випускає нові моделі, але вони не користуються попитом, оскільки не можуть конкурувати за ціною, характеристикам і дизайну з пристроями лідерів, на зразок Apple, Samsung, Xiaomi і брендів, що входять в конгломерат BBK (OnePlus, Realme, Oppo, Vivo).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.