Шахраї освоїли нові види обману в Viber

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З настанням квітня активізувалися інтернет-шахраї, причому вони чомусь облюбували Viber. Користувачі цього месенджера масово отримують спамерські повідомлення.

Спамери обіцяють різні виплати та розіграші призів, різними способами змушуючи користувачів переходити за посиланнями на сумнівні сайти. Сайти створені з однією метою – виманити платіжні дані для крадіжки грошей з карти або перепродажу реквізитів на чорному ринку.

Деякі повідомлення приходять від імені приватних осіб, причому вони звертаються до одержувача по імені або навіть імені і прізвища, щоб він не сприймав це як спамерську розсилку. Очевидно, шахраї отримують імена і прізвища користувачів Viber за допомогою комп’ютерних систем, щоб розсилати персоналізовані повідомлення, що викликають більше довіри.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також надходять повідомлення про розпродажі, нібито організованих інтернет-магазинами. Користувачеві повідомляється про можливість придбати популярний смартфон середнього рівня нереально дешево – наприклад, всього за 2-3 тисячі гривень. При цьому сайт, який відкривається за наведеною в повідомленні посиланням, майже в точності копіює сайт відомого інтернет-магазину. Якщо спробувати придбати смартфон і ввести дані з карти, вони підуть безпосередньо до шахраїв (і ніякої смартфон, природно, відправлений не буде).

Viber дозволяє блокувати шахраїв і повідомляти про спам. Надалі такі повідомлення аналізуються, на основі цього оновлюється спам-фільтр, і розсилка блокується месенджером, не доходячи до одержувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.