В Україні викрили нову фінансову піраміду

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кіберполіцейських викрили шахрайську фінансову піраміду, вкладникам якої пропонували пасивний дохід від інвестицій у внутрішню валюту проекту без можливості її переведення в готівку.

Слідчі встановили, що схему організували четверо чоловіків у віці від 26 до 43 років. Вони створили сайт, на якому пропонували вкладникам отримувати пасивний дохід від інвестування в бізнес, пов’язаний з продажем електротехніки та роботою таксі.

Для інвестування громадяни купували сертифікати вартістю від 300 до 300 тис грн. Організатори обіцяли щоденну прибуток (понад 350% річних) від вартості сертифікатів у вигляді внутрішньої валюти, яку пропонували конвертувати в криптовалюта. Однак через технічні характеристик сайту вивести прибуток було неможливо. Крім цього, ціна на криптовалюта була нижче більш ніж в 100 разів від тієї, яку вказували організатори.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всього в фінансову піраміду інвестували гроші понад 55 тис громадян. За попередніми даними, сума збитків становить понад 150 млн грн.

Працівники поліції провели 11 обшуків за місцями проживання аферистів, в належних їм автомобілях і в магазині з продажу електротехніки. Обшуки проходили одночасно в Києві, а також Київській та Черкаській областях.

За скоєне організаторам піраміди загрожує до восьми років за ґратами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.