Новини України та Світу

У iPhone 13 великі проблеми, запуск можуть відкласти

Share

Згідно з останніми повідомленнями, Apple постраждала від глобального дефіциту напівпровідникової продукції, на тлі чого лінійка продуктів iPhone може зіткнутися з припиненням виробництва.

Джерела повідомляють, що ситуація на ринку сильно вплинула на поставку OLED-дисплеїв Samsung. Нагадаємо, завод Samsung з виробництва мікросхем в Техасі був закритий через заметілі і перебоїв в подачі електроенергії минулого місяця. Цей завод повинен був виробляти драйвери OLED-дисплеїв для iPhone.

Загальний план виробництва iPhone на першу половину 2021 року в даний час скоректований до числа близько 75 мільйонів одиниць, що приблизно на 20% менше, ніж планувалося в грудні 2020 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повідомляється, що дефіцит напівпровідникової продукції може бути ще більш жорстким, ніж торішня ситуація, викликана коронавірусів. Ситуація може вплинути не тільки на iPhone 12, але і на серію iPhone 13, анонс якої очікується у вересні.

У минулому році Apple відклала випуск серії iPhone 12 на один місяць через пандемію. Якщо проблеми з постачаннями не зникнуть, то запуск iPhone 13 також можуть відкласти. Відомі аналітики в один голос стверджують, що ситуація на ринку буде тривати як мінімум до кінця року, так що про проблеми iPhone 13 починають говорити вже зараз.

Останнім часом ситуація з нестачею основних продуктів поширилася з автомобільної промисловості на багато галузей. Виробники смартфонів підтвердили, що в цьому році спостерігається дефіцит чіпів, і тепер багатьом виробникам доводиться скорочувати виробництво, щоб впоратися з кризою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024

    iPhone 16 Pro Max отримає величезний розмір корпусу

    Розміри Pro-версій майбутніх флагманів значно перевищують базові версії. Раніше в мережу потрапили зображення болванок, які використовуються…

    28.04.2024