У iPhone 13 великі проблеми, запуск можуть відкласти

Згідно з останніми повідомленнями, Apple постраждала від глобального дефіциту напівпровідникової продукції, на тлі чого лінійка продуктів iPhone може зіткнутися з припиненням виробництва.

Джерела повідомляють, що ситуація на ринку сильно вплинула на поставку OLED-дисплеїв Samsung. Нагадаємо, завод Samsung з виробництва мікросхем в Техасі був закритий через заметілі і перебоїв в подачі електроенергії минулого місяця. Цей завод повинен був виробляти драйвери OLED-дисплеїв для iPhone.

Загальний план виробництва iPhone на першу половину 2021 року в даний час скоректований до числа близько 75 мільйонів одиниць, що приблизно на 20% менше, ніж планувалося в грудні 2020 року.

Повідомляється, що дефіцит напівпровідникової продукції може бути ще більш жорстким, ніж торішня ситуація, викликана коронавірусів. Ситуація може вплинути не тільки на iPhone 12, але і на серію iPhone 13, анонс якої очікується у вересні.

У минулому році Apple відклала випуск серії iPhone 12 на один місяць через пандемію. Якщо проблеми з постачаннями не зникнуть, то запуск iPhone 13 також можуть відкласти. Відомі аналітики в один голос стверджують, що ситуація на ринку буде тривати як мінімум до кінця року, так що про проблеми iPhone 13 починають говорити вже зараз.

Останнім часом ситуація з нестачею основних продуктів поширилася з автомобільної промисловості на багато галузей. Виробники смартфонів підтвердили, що в цьому році спостерігається дефіцит чіпів, і тепер багатьом виробникам доводиться скорочувати виробництво, щоб впоратися з кризою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.