Українцям розповіли про баги, які швидко ламають смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До найбільш поширених багів останніх років віднесли баг з фоновою картинкою, баг з датою і небезпечне повідомлення для пристроїв на базі iOS.

Про перший заговорили приблизно рік тому, відзначаючи, що він виводить з ладу пристрої на Android. ” Здається, що це звичайна картинка, що зображає природний ландшафт, але при установці на робочий стіл у певних гаджетів екран починає постійно включатися і вимикатися “, – відмічають фахівці, пояснивши, що пов’язано це з колірною гамою картинки. Так, якщо базові настройки припускають відображення sRGB-кольорів, то картинка використовує RGB-гаму.

Що стосується бага з датою, його помітили ще в 2016 році на iOS. Тоді, якщо користувач переходив в налаштування дати і часу і виставляв 1 січня 1970 – це призводило до поломки апарату. Згодом Apple поправила цю уразливість.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На iOS 13 ж була діра в безпеці, пов’язана з небезпечним повідомленням. Так, можна було зламати апарат, якщо надіслати на нього коротке повідомлення з емоджі у вигляді італійського прапора і символом мовою синдхи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.