Розкрито подробиці про Google Pixel 5a – чого очікувати від новинки?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого року компанія Google презентувала свій середньобюджетний смартфон Google Pixel 4a, який став достатньо цікавою моделлю, але не без недоліків. Зараз, у 2021 році повинна з’явитися новинка Google Pixel 5a, яка має стати кращою версією минулорічної моделі. Очікується, що Pixel 5a буде презентований, щонайпізніше, цього літа. Модель має бути презентована цього літа, щоправда, дата презентації невідома. Нагадаємо, що Google Pixel 3a був презентований у травні 2019 року, а Pixel 4a – у серпні 2020 року. 

Завдяки витокам даних ми вже знаємо, як виглядатиме Google Pixel 5a. Очікується, що модель повинна отримати дизайн, який буде нагадувати Pixel 4a 5G – у нього буде виріз під фронтальну камеру у верхньому лівому куті дисплея, основна камера буде нагадувати модуль Pixel 5 та Pixel 4a 5G. Враховуючи характеристики модуля камери, смартфон може стати хорошим варіантом для апгрейду з Pixel 3a, а також з більш старих смартфонів Pixel та смартфонів інших компаній. 

Google Pixel 5a стане покращеним смартфоном, який буде схожим на Pixel 4a 5G, щоправда, його характеристики поки досі залишаються невідомими. Очікується, що Pixel 5a буде підтримувати лише LTE, отримає 6 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ внутрішньої пам’яті, дисплей з роздільною здатністю FullHD+ та чіпсет Qualcomm Snapdragon 700-го модельного ряду. Модель не отримає бездротової зарядки та захистом за стандартом IP.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На жаль, сканер відбитків пальців все ще не буде піддисплейним – він буде розташований на задній панелі. Що приємно, модель буде оснащена мініджеком 3.5 міліметра для підключення навушників, як і її попередник. Основна камера моделі включатиме ще один сенсор, який дозволить знімати сцени з ширшим кутом огляду. 

Google минулого року відчутно здивувала всіх, презентувавши Pixel 4a за ціною, на 50 доларів нижчою за його попередника, Pixel 3a. Дуже сумнівно, що після цього Google презентує смартфон за ціною вище 399 доларів – скоріш за все, вона складе ті ж самі 349 доларів, що й у минулорічної моделі. Скоріш за все, моделі Pixel 4a 5G та Pixel 4a залишаться у модельному ряду Pixel, де старша модель все ще буде дорожчою та кращою за Pixel 5a, а молодша модель буде дешевшою. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.