Apple знайшла співробітника, який зливав в ЗМІ дані про майбутні гаджети

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple знайшла співробітника, який ділився зі ЗМІ інформацією про ще невишедші продукти. Ним виявився Саймон Ланкастер – тепер його чекають розгляду в суді штату Каліфорнії.

Ланкастер працював в Apple в період з 2008 по 2019 рік. Він займав посаду провідного спеціаліста за матеріалами і займався проектуванням і дизайном продуктів. У його профілі на LinkedIn зазначено, що він відповідав за розробку Touch Bar в MacBook Pro.

З 2018 року Саймон співпрацював з журналістом, чиє ім’я не розкривають. Він ділився інформацією про майбутні розробках компанії в обмін на публікації статей, які б просували його власний стартап.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Ми дуже серйозно ставимося до навмисної крадіжці цією людиною наших комерційних секретів, порушення етичного кодексу і політики компанії заради персональної вигоди. Ми зробимо все, що в наших силах, щоб захистити наші інновації », – йдеться в заяві Apple.

За інформацією компанії, Ланкастер скачував документи по гаджетах які розробляються і майбутніх проектів Apple, а потім передавав їх журналістам в листування і при особистих зустрічах до останнього дня роботи. Навіть після подачі заяви на звільнення він прийшов на нараду з нікому секретному проекту X, де вивідував інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.