Google пообіцяла перестати стежити за користувачами для показу реклами

Google заявила, що вона планує повністю відмовитися від відстеження дій конкретних користувачів в інтернеті протягом найближчих двох років. Браузер Chrome перестане збирати персоналізовані дані для показу реклами і більше не зможе ідентифікувати людей.

Для цього компанія відключить всі сторонні файли cookie, що фактично позбавить власників сайтів і рекламодавців головного інструменту таргетування на основі дій користувачів в мережі.

У Google вважають, їм не обов’язково отримувати інформацію про конкретних людей, щоб користуватися перевагами цифрової реклами, а користувачі не повинні погоджуватися на відстеження своїх даних в інтернеті в рекламних цілях.

На зміну cookie повинна прийти нова технологія FLoC від Google. При таргетування реклами вона буде покладатися не так на дані про конкретних користувачів, а про групи зі схожими інтересами, що дозволить зберегти конфіденційність. У компанії не виключають, що з часом з’являться і інші методи збору інформації.

До кінця цього місяця Google планує зробити FLoC доступною в бета-версії Chrome, а в другому кварталі почнеться тестування технології з рекламодавцями в Google Ads. Користувачі браузера отримають доступ до нових налаштувань конфіденційності до квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.