Apple оцінила ремонтопридатність своїх гаджетів

Компанія Apple почала розміщувати оцінки ремонтопридатності гаджетів на своєму сайті і в додаток Apple Store у Франції, щоб відповідати вимогам нового закону про права на ремонт.

Apple оцінила ремонтопридатність своїх продуктів за десятибальною шкалою, що нагадує рейтинги iFixit. За даними Міністерства екологічних перетворень Франції, оцінки призначені для інформування клієнтів про те, «чи підлягає даний продукт ремонту, і з якими труднощів в ремонті покупець може зіткнутися».

Всі смартфони серії iPhone 12 отримали по 6,0 бала, iPhone 11/11 Pro – 4,6, iPhone 11 Pro Max / XR – 4,5, а iPhone XS і XS Max – 4,7 і 4,6 бала відповідно.

Найлегше ремонтувати iPhone SE 2-го покоління (6,2 бала), iPhone 7 Plus / 8/8 Plus (6,6 бала) і iPhone 7 (6,7 бала).

За шкалою ремонтопридатності Apple 13-дюймовий MacBook Pro з M1 отримав 5,6, 16-дюймовий MacBook Pro – 6,3, а MacBook Air з M1 – 6,5 бала.

Крім того, Apple пояснила, чому кожному пристрою присвоєно відповідний рейтинг. Критерії включають наявність ремонтної документації, простоту розбирання, наявність і вартість запасних частин і оновлення програмного забезпечення.

Виробник iPhone визначив ці рейтинги по таблиці, запропонованої Міністерством екологічного перетворення Франції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я