Huawei знизить виробництво смартфонів в два рази

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Huawei зробить в цьому році набагато менше, ніж планувала спочатку. У минулому році вона продала 189 мільйонів мобільних пристроїв, що зробило її одним з лідерів ринку, а в цьому році замовить компоненти приблизно для 70-80 мільйонів смартфонів.

Недавня статистика показує, що Huawei вилетіла з топ-5 виробників смартфонів, хоча ще недавно обганяла Apple і навіть мала намір в середньостроковій перспективі вибити Samsung з першого місця. Huawei утримує одну з лідируючих позицій в своєму рідному Китаї, де її продажу не знижуються. Це цілком логічно, адже попит на смартфони Huawei впав після того, як компанія не змогла попередньо встановлювати на свої смартфони сервіси Google через санкції в США. Ці сервіси спочатку заблоковані в Китаї, тобто для китайських користувачів абсолютно нічого не змінилося.

Продажі Huawei можуть знизитися ще й через відєднання Honor. З недавніх пір цей бренд існує окремо і більше ніяк не пов’язаний з компанією, якій колись належав. Huawei продала Honor консорціуму незалежних інвесторів приблизно за 15 мільярдів доларів США. Це досить сильний бренд, на деяких ринках його продажу через більш вдалого позиціонування і цінової політики іноді перевищували продажі смартфонів Huawei.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.