Новини України та Світу

Vodafone попався на списаннs грошей за вигаданий інтернет

Share

Мобільні оператори придумують різні схеми, як збільшити свою прибутковість. Нещодавно вони дружно підняли ціни на тарифні плани і ліквідували старі тарифи, перевівши їх абонентів на нові зі значним зростанням вартості. Але цього мало, винаходяться все нові способи.

Один з користувачів написав в групі для телеком-фахівців в Facebook про те, як Vodafone списує гроші за пакети інтернету, при тому що пристрої в цей час передачею даних не користуються.

“Новий розвід від #vodafone списуємо гроші з пакетів передоплати за активацію інтернету. Тепер детально: Є у мене кілька пакетів передоплати один стоїть у звичайному телефоні, один в gsm шлюзі (немає фізично модуля для роботи з трафіком тільки дзвінки) і пара в смартфонах другий сім (яка використовується тільки для дзвінків). В один прекрасний момент пропали всі гроші з рахунків. Виявляється оператор списує гроші 5 грн за кожне з’єднання надаючи нібито 100 мегабайт. Дзвінки в калл центр не дали результатів але є спосіб відключити послугу примусово через гарячу лінію, – пише Дмитро Мацько. – Думаю на контракті така ж проблема, раджу відключити примусово інет скрізь “.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швидше за все проблема в передачі так званого фонового трафіку. Коли використовуються тільки дзвінки, інтернет може бути вимкнений, але при цьому передається якийсь трафік від додатків або технічний по 4G.

“Наскільки розумію, знову проблема з фоновим трафіком? Типу тільки дзвінки, інет вимкнений, але трафік пару КБ від додатків або “технічний” по 4G є. Ось і списують, – коментує Олександр Савченко. – У телефоні, де мені інет від Водафон не потрібен, я примусово перевів роботу картки на 3G. Крім того, у всіх програмах після установки відключав можливість фонової роботи. До цього також налічували яку дикість в ще більших масштабах. Після цього трафив 0 “.

За його словами, навіть якщо вимкнути весь фоновий трафік, то під’їдати інет все одно буде, якщо в смартфоні зазначений тип з’єднання 4G. Оператори відправляють на смарт технологічну інформацію саме при 4G-мережі і білінгу як передачу даних. Тобто, щоб прибрати цю можливість, необхідно в настройках переводити на 3G.

Списання великих сум за інтернет оператори практикували завжди. Пам’ятається, я пару років тому вирішив попрацювати на дачі на ноутбуці, підключивши його через Wi-Fi на смартфоні з картою Vodafone. І що Ви думаєте? Не встиг я попрацювати 10 хвилин, як полетів гігабайт. При цьому я не дивився ніяких фільмів. При зверненні в колл-центр починають розповідати про те, що не відповідають за трафік ноутбука. Це, наприклад, може бути і оновлення операційної системи. Хоча тоді точно його не було.

Тому вигідніше користуватися тарифними планами з безлімітним інтернетом, хоча вони значно піднялися в ціні, і в них оператори також ввели обмеження на трафік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Vodafone
  • Останні записи

    У мережі 6G передали дані зі швидкістю 100 Гбіт/с

    Консорціум компаній із Японії провів тестування першого у світі високошвидкісного бездротового пристрою для мереж стільникового…

    02.05.2024

    5 непотрібних функцій сучасних смартфонів, за які ми переплачуємо

    Ви коли-небудь замислювалися, чому одні смартфони дорожчі за інші ? Зрозуміло, що флагмани отримують покращену…

    02.05.2024

    Куо: Apple Watch Ultra майже не отримають апаратних оновлень цього року

    Трохи більше півроку тому аналітик ланцюжка поставок Apple Мінг-Чі Куо заявив, що шанси на запуск…

    02.05.2024

    В Україні готують законопроект про роботу Telegram, Tik-Tok і YouTube

    Влада України зможе вимагати від соцмереж блокувати той чи інший канал. «В Україні готують законопроект…

    02.05.2024

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024

    У росії створюють РЕБ-дрон із штучним інтелектом

    Російська компанія «Герань» заявила про створення мобільної установки «Абзац», яка, за їхніми словами, здатна боротися з безпілотними літальними…

    01.05.2024