Vodafone попався на списаннs грошей за вигаданий інтернет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільні оператори придумують різні схеми, як збільшити свою прибутковість. Нещодавно вони дружно підняли ціни на тарифні плани і ліквідували старі тарифи, перевівши їх абонентів на нові зі значним зростанням вартості. Але цього мало, винаходяться все нові способи.

Один з користувачів написав в групі для телеком-фахівців в Facebook про те, як Vodafone списує гроші за пакети інтернету, при тому що пристрої в цей час передачею даних не користуються.

“Новий розвід від #vodafone списуємо гроші з пакетів передоплати за активацію інтернету. Тепер детально: Є у мене кілька пакетів передоплати один стоїть у звичайному телефоні, один в gsm шлюзі (немає фізично модуля для роботи з трафіком тільки дзвінки) і пара в смартфонах другий сім (яка використовується тільки для дзвінків). В один прекрасний момент пропали всі гроші з рахунків. Виявляється оператор списує гроші 5 грн за кожне з’єднання надаючи нібито 100 мегабайт. Дзвінки в калл центр не дали результатів але є спосіб відключити послугу примусово через гарячу лінію, – пише Дмитро Мацько. – Думаю на контракті така ж проблема, раджу відключити примусово інет скрізь “.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швидше за все проблема в передачі так званого фонового трафіку. Коли використовуються тільки дзвінки, інтернет може бути вимкнений, але при цьому передається якийсь трафік від додатків або технічний по 4G.

“Наскільки розумію, знову проблема з фоновим трафіком? Типу тільки дзвінки, інет вимкнений, але трафік пару КБ від додатків або “технічний” по 4G є. Ось і списують, – коментує Олександр Савченко. – У телефоні, де мені інет від Водафон не потрібен, я примусово перевів роботу картки на 3G. Крім того, у всіх програмах після установки відключав можливість фонової роботи. До цього також налічували яку дикість в ще більших масштабах. Після цього трафив 0 “.

За його словами, навіть якщо вимкнути весь фоновий трафік, то під’їдати інет все одно буде, якщо в смартфоні зазначений тип з’єднання 4G. Оператори відправляють на смарт технологічну інформацію саме при 4G-мережі і білінгу як передачу даних. Тобто, щоб прибрати цю можливість, необхідно в настройках переводити на 3G.

Списання великих сум за інтернет оператори практикували завжди. Пам’ятається, я пару років тому вирішив попрацювати на дачі на ноутбуці, підключивши його через Wi-Fi на смартфоні з картою Vodafone. І що Ви думаєте? Не встиг я попрацювати 10 хвилин, як полетів гігабайт. При цьому я не дивився ніяких фільмів. При зверненні в колл-центр починають розповідати про те, що не відповідають за трафік ноутбука. Це, наприклад, може бути і оновлення операційної системи. Хоча тоді точно його не було.

Тому вигідніше користуватися тарифними планами з безлімітним інтернетом, хоча вони значно піднялися в ціні, і в них оператори також ввели обмеження на трафік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.