Президент США Джо Байден призупинив заборону TikTok і WeChat

Президент США Джо Байден призупинив заборону TikTok і WeChat

Як повідомляє BBC, президент США Джо Байден припинив судовий процес проти TikTok і WeChat, через який додаток міг  бути заборонений в Сполучених Штатах.

Будучи президентом, Дональд Трамп намагався заборонити обидва додатки, стверджуючи, що вони становлять загрозу національній безпеці. Раніше обидві компанії подали в суд на накладені заборони. Тепер нова адміністрація президента попросила “призупинити” – розгляд на той час, поки вона повторно перевірить, чи дійсно додатки становлять загрозу.

Затримка означає, що обидва додатки зможуть продовжувати працювати в США, поки нові співробітники державних органів «ознайомляться з проблемами в цій справі», говориться в юридичних документах.

Трамп стверджував, що поширення в США мобільних додатків, розроблених китайськими фірмами і належних їм, загрожує “національній безпеці, зовнішній політиці та економіці Сполучених Штатів”. Наприклад додаток для обміну повідомленнями WeChat має більше одного мільярда користувачів по всьому світу, проте заявляє, що на США припадає лише 2% доходів.

Додаток TikTok для обміну відео, також має близько 800 мільйонів користувачів по всьому світу, з яких 100 мільйонів знаходяться в США. Власник додатку, китайська компанія ByteDance, веде переговори з компанією розробником програмного забезпечення Oracle і мережею супермаркетів Walmart, плануючи завершити угоду, в результаті якої американські активи TikTok будуть переведені в нову структуру, щоб уникнути заборони. Однак, в повідомленнях йдеться, що угода може бути скасована, якщо адміністрація Байдена прийме більш м’який підхід до китайських додатків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.