Microsoft планує придбати відому соціальну мережу за $51 млрд

Протягом останніх двох місяців компанія Microsoft веде перемовини стосовно придбання соціальної мережі Pinterest. Аналітики оцінили потенційну угоду в $51 млрд. Наразі перемовини тимчасово припинені. Що стало причиною цього, невідомо. Reuters повідомляє, що за період пандемії COVID-19 кількість активних користувачів Pinterest збільшилася на 37%, досягнув рекордних 459 млн.

Pinterestамериканська соціальна мережа, яка дозволяє додавали світлини на свої сторінки в режимі онлайн. Зображення перетворюються на так звані «дошки», створюючи тематичні колекції фотографій. Цей проект був створений Беном Зільберманом в 2010 році. Соціальна мережа вже декілька разів потрапляла до рейтингу найкращих веб-сайтів за версією The Time.

За останній рік акції компанії виросли в 7 разів. Раніше засновники Pinterest неодноразово висловлювалися про бажання зберегти контроль над своєю компанією. Соціальна мережа пропонує безліч цікавих функцій представникам малого та середнього бізнесу, має унікальну систему монетизації контенту. Представники Pinterest та Microsoft ще не прокоментували чутки стосовно можливого продажу соціальної мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.