Huawei розробила матеріал який здатний продовжити термін служби акумуляторів

Смартфони з кожним роком стають потужнішими, отримують більш якісні екрани і краще знімають, але, як і раніше, їх потрібно заряджати практично кожен день. Це негативно позначається на терміні служби акумуляторів, які за кілька років сильно втрачають в ємності. Huawei розробила новий матеріал, здатний вирішити цю проблему.

В одному з патентів Huawei описується композитний кремній-вуглецевий матеріал і спосіб його виробництва. Вказується, що він призначений для використання в нових літій-іонних акумуляторах, щоб продовжити термін їх служби.

Згідно з текстом патенту, міцний композитний матеріал має серцевину, заповнену аморфним вуглецем. Ця серцевина додатково покрита лужним шаром. Крім того, сам матеріал пористий – з розміром отворів не більше 50 нанометрів. Така структура дозволяє зменшити площу контакту між кремнієвим матеріалом і електролітом, що знижує ймовірність побічних реакцій і продовжує термін служби батареї. При цьому графітовий каркас стримує об’ємне розширення і стиснення матеріалу, покращуючи тим самим структурну стабільність і щільність енергії композитного матеріалу.

Поки немає інформації, як використання нового матеріалу позначиться на довговічності акумуляторів. Також невідомо, коли HUAWEI планує почати використовувати цю розробку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.