Аналітики поділилися очікуваннями від ринку смартфонів в 2021 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2020 році продажі смартфонів по всьому світу знизилися приблизно на 5-10% . Виною тому стала пандемія коронавірусу і пішли за нею перебої з поставками. Аналітики Gartner поділилися своїми прогнозами щодо того, що чекає ринок розумних телефонів в 2021-му.

Згідно з аналітичними прогнозами, поставки смартфонів у 2021 році можуть досягти 1,5 мільярда одиниць, що забезпечить зростання на 11,4% в порівнянні з 2020-м. При цьому ряд регіонів, включаючи Західну Європу, Латинську Америку і Азіатсько-Тихоокеанський регіон, продемонструють відновлення ринку від наслідків коронавируса.

Настільки оптимістичний прогноз заснований на цілій низці факторів, серед яких перевищений інтерес до технології 5G. Очікується, що ціна на пристрої з підтримкою мереж п’ятого покоління на китайському ринку впаде до $ 200. Це призведе до того, що продажі подібних смартфонів досягнуть 539 мільйонів одиниць по всьому світу. Це складе 35% від загального обсягу, а високошвидкісний мобільний інтернет перестане вважатися прерогативою телефонів преміум-класу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.