Amazon будує штаб-квартиру з лісовою вежею і підземними дорогами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після двох років розробки компанія Amazon показала свою другу штаб-квартиру, яку побудують в Арлінгтоні, штат Вірджинія. Масштабний офісний комплекс включає в себе величезну скляну вежу, засіяну деревами, суспільний простір з амфітеатром для заходів, фермерський ринок, дитячі майданчики і ділянки для фуд-траків.

Спіральну вежу назвали Helix, а її проектуванням займалася архітектурна фірма NBBJ, надихалася концепцією Біофілія – ​​вродженим людським бажанням з’єднатися з природою. Будівля висотою 106 метрів має покрівлю, що представляє собою парк з двома доріжками для прогулянок серед рослинності. Відвідувати його зможуть не тільки співробітники компанії, але і жителі міста у вихідні.

Поруч розташуються 22-поверхові офісні приміщення, які займуть площу в 260 тисяч квадратних метрів і отримають повністю електричну систему центрального опалення та охолодження з живленням від поновлюваних джерел енергії – в першу чергу від сонячної електростанції на півдні Вірджинії. На вулицях будуть охоронювані велосипедні доріжки, а в кожному будинку – велопарковки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Amazon планує і різноманітні відкриті простори для простих жителів району загальною площею понад 1 гектар, на яких розмістяться торгові павільйони, ресторани і освітні центри. При цьому пріоритет відданий пішохідних доріжках і ландшафтного дизайну, а не автомобілям – компанія хоче перемістити майже всю транспортну інфраструктуру під землю.

Будівництво першої черги будівель вже почалося, вартість нового кампусу оцінюється в $ 2.5 млрд. За допомогою нього Amazon розраховує створити в Арлінгтоні 25 000 робочих місць протягом найближчих 10 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.