Через постанову Уряду Google може зникнути з Австралії

Австралійський Уряд ухвалив постанову, згідно з якою, закордонні технологічні корпорації, такі як Google, будуть сплачувати певну комісію місцевим ЗМІ, оскільки саме вони виступають в якості ключового джерела трафіка. Ця постанова призведе до додаткових фінансових витрат. Найбільше вона вдарить по Facebook та Google. Вже найближчим часом найпопулярніший пошуковий сервіс може зникнути з австралійського ринку.

Reuters повідомляє, що впливові технологічні корпорації незадоволені цим законом. Вони вважають його недієвим. Пошукова система Google охоплює майже 94% австралійського ринку. Якщо американська компанія дійсно припинить обслуговування користувачів з Австралії, то її місце може зайняти пошукова система Bing. Компанія Microsoft готова піти на додаткові витрати, щоб стати безперечним лідером в цьому регіоні.

Генеральний директор Microsoft Сатья Наделла поспілкувався з Прем’єром Австралії та запропонував йому свій проект про поширення пошукової системи Bing. Однак наразі подробиці перемовин залишаються таємницею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.