В Україні вирішили відмовитись від паперових документів

Керівництво Мінцифри планує заборонити держустановам вимагати з українців паперові документи. Відповідний законопроект знаходиться в стадії розробки. Завершити формальності по втіленню ініціативи в обов’язковий до виконання закон чиновники планують до кінця літа.

«Безпаперовий» режим paperless має запрацювати 1 вересня, заявив глава Мінцифри в бесіді з журналістами.

З наданих Михайлом Федоровим відомостей слідує, що паперові версії документів можуть пред’являтися виключно за бажанням споживачів послуг (тобто вимагати такі документи співробітники держустанов на той час не зможуть).

Єдиний виняток – відсутність інформації про документи в електронному реєстрі.

За запевненнями Федорова, за сім місяців, які залишилися до «години Х» фахівці очолюваного ним відомства забезпечать держустанови необхідною IT-інфраструктурою. Голоси «за» впровадження інноваційного рішення також знайдуться, вважає глава Мінцифри.

У числі інших анонсованих Федоровим послуг – впровадження цифрового підпису «Дія ID» і можливість зміни місця реєстрації в режимі on-line.

Для зміни «прописки» потрібно заповнити коротку заявку в додатку «Дія» або на однойменному порталі і підтвердити особистість за допомогою ID-паспорта. На все про все піде не більше 15 хвилин, запевняє Федоров.

Відзначимо, що вітчизняні міністри щедрі на обіцянки. Лідером по частині балабольства є «творець українського гіперлупа» Володимир Омелян, який перебрався на ПМП (постійне місце проживання) в США. Раніше цей дивний персонаж звинуватив у зриві амбітного проекту … Володимира Путіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.