Nokia так і не змогла зміцнити свої позиції на ринку смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія HMD Global, яка випускає смартфони і кнопкові телефони під брендом Nokia, в 2017 році голосно заявила про себе. Однак компанія не змогла впоратися з жорсткою конкуренцією. За підсумками четвертого кварталу 2020 року компанія зайняла менше 1% ринку смартфонів.

Зазвичай дослідницькі компанії перераховують в безкоштовному звіті тільки найпопулярніші бренди. Тому безкоштовний звіт Counterpoint Research про світовий ринок смартфонів за четвертий квартал 2020 роки не містить результати HMD Global, яка випускає смартфони Nokia. Але за запитом NokiaMob Counterpoint компанія поділилася деякими подробицями про успіхи бренду Nokia.

Згідно з оприлюдненими даними, загальні поставки мобільних телефонів HMD Global збільшилися на 30% в квартальному численні в четвертому кварталі 2020 року. У той час як поставки звичайних телефонів і смартфонів зросли на 26% і 35% відповідно, HMD Global вдалося відвантажити всього 2,8 мільйона смартфонів Nokia в четвертому кварталі 2020 року, але за той же період було відвантажено близько 12,7 мільйона телефонів Nokia.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином, в четвертому кварталі 2020 року Nokia була другим за величиною брендом мобільних телефонів з часткою ринку 16%. При цьому компанія зайняла 15 місце в сегменті смартфонів з часткою ринку всього 0,7%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.