Ілон Маск намагався продати Tesla компанії Apple, але Тім Кук заблокував угоду

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чутки про те, що Ілон Маск (Elon Musk), глава компанії Tesla, свого часу спробував продати її компанії Apple, виявилися цілковитою правдою. Цю інформацію підтвердив сам Маск.

«У найпохмуріші дні програми Model 3 я зв’язався з Тімом Куком (Tim Cook), щоб обговорити можливість придбання Tesla компанією Apple (за 1/10 нашої поточної вартості), – написав Маск в твіттері. – Він відмовився від зустрічі».

Крім того, Маск поставив під сумнів достовірність нещодавнього повідомлення про «одноклітинні» батареї, які Apple нібито розробляє для свого електромобіля. Нагадаємо, днями стало відомо, що Apple розраховує «радикально» знизити вартість і збільшити запас ходу автомобіля, застосувавши нову структуру батареї на основі фосфату літію-заліза (LFP).

Маск нагадав, що Tesla вже використовує батареї LFP в своїх електромобілях, що випускаються в Шанхаї, але заявив, що конструкція з одним елементом «неможлива», оскільки отримана батарея буде видавати занадто низьку напругу. Керівник Tesla припустив, що в батареї Apple все одно будуть елементи, з’єднані разом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.