Павло Дуров: В Telegram буде реклама

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На відміну від популярних додатків для миттєвого обміну повідомленнями на кшталт WhatsApp і Viber, розробники Telegram до сьогоднішнього дня ніяк не монетизували сервіс. Павло Дуров поділився планами компанії на майбутнє, зазначивши, що для того, щоб Telegram залишався на плаву, його керівництву доведеться вдатися до монетизації.

У своїй заяві, опублікованій в особистому блозі , Дуров зазначив, що Telegram незабаром набере 500 мільйонів активних користувачів. Приріст аудиторії, в свою чергу, призводить до збільшення витрат на утримання серверів, які компанія всі ці роки оплачувала самостійно. У зв’язку з цим керівництво Telegram змушене переглянути роботу платформи і розглянути можливості її монетизації.

Засновник месенджера зазначив, що не розглядає варіанти, які обрали творці WhatsApp і Viber. Зокрема, месенджер не буде проданий сторонній компанії, а також буде дотримуватися принципу неприпустимості відображення реклами в особистому листуванні.

За словами Дурова, більшість користувачів навряд чи помітить будь-які серйозні зміни при введенні монетизації: всі актуальні сервіси залишаться безкоштовними, а для бізнес-команд і користувачів з розширеними потребами будуть запропоновані одразу кілька нових функцій, включаючи платні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, Telegram розгляне варіант впровадження власної рекламної платформи для каналів, яка зможе забезпечити користувачів конфіденційністю. Допускається і варіант появи платних стікерів. Точних термінів впровадження зазначених функцій Павло Дуров не назвав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.