Apple відповіла на критику WhatsApp з приводу нових правил App Store

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незабаром після того, як розробники месенджера WhatsApp висловили своє невдоволення новою політикою конфіденційності в магазині додатків Apple, компанія офіційно відреагувала на критику на свою адресу. Представники популярного бренду не тільки заявили, що звинувачення безпідставні, а й дали більш докладний пояснення оновленим правилам App Store.

У відповідь на першу претензію щодо обов’язку розробників надавати інформацію про зібраних призначених для користувача даних, Apple запевнила, що ця вимога поширюється і на фірмові iOS-додатку. Іншими словами, аналогічні «картки» отримають і власні розробки бренду, включаючи iMessage.

«Нові правила в рівній мірі застосовуються до всіх програм iOS, включаючи всі вбудовані додатки Apple, такі як iMessage. При цьому додатки iOS, у яких немає виділених сторінок в App Store, як і раніше будуть мати ту ж інформацію про конфіденційність, доступну користувачам на сайті Apple », – заявили в компанії.

Друге зауваження розробників WhatsApp стосувалося того, що в актуальному інтерфейсі App Store опису програм все ж таки не відображають, як саме вони захищають дані користувачів. На цю тему Apple роз’яснень поки не надала.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.