Стало відомо, скільки українців ще не мають доступу до швидкісного інтернету

На даний момент на території України близько 6 мільйонів громадян, які живуть у сільській місцевості, не мають доступу до фіксованого широкополосного інтернету, і у більшості випадків причиною, зрозуміло, є відсутність відповідних технічних можливостей. Про це ми офіційно дізналися від директора директорату розвитку цифрової інфраструктури Міністерства цифрової трансформації Юрія Мацика. 

Він заявив, що результатом детального дослідження Міністерства цифрової трансформації стало те, що було підраховано, що близько 6 мільйонів українців, які проживаються у сільській місцевості, не можуть скористатися послугами підключення до фіксованого широкополосного інтернету. Він додав, що у близько 4 мільйонів немає можливості з технічної точки зору, а у 1.5 мільйона – з фінансової. 

На даний момент у чотирьох українських регіонах у понад 50 відсотках сільської місцевості немає підключення до фіксованого широкополосного інтернету, ще у 5 долях відсоток варіюється від 20 до 35 відсотків, і тільки 2 регіони мають задовільний стан доступу, де такі проблеми є лише у менш ніж 5 відсотків населення. Очікується, що вже через два роки всі три оператори так званої “Великої трійки” будуть надавати доступ до мобільного інтернету 90 відсоткам населення. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.