Huawei скоротить випуск флагманських смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Санкції з боку США продовжують негативно позначатися на компанії Huawei. Продажі падають через відсутність сервісів Google на її смартфонах, а тепер ще й виникли проблеми з одним з ключових компонентів.

Huawei не може замовляти виробництво процесорів серії Kirin на заводі TSMC, а поставки від MediaTek і Qualcomm вкрай обмежені. Влада США забороняють виробникам поставляти для Huawei будь мікросхеми, що володіють підтримкою 5G.

Останньою лінійкою смартфонів, в яких використовується процесор Kirin, стала Mate 40, причому компанія зарезервувала абсолютно всі запаси Kirin 9000 для цих пристроїв. За даними інсайдерів , дефіцит і проблеми із закупівлею процесорів змусить Huawei сильно зменшити виробництво флагманських смартфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Передбачається, що в наступному році у Huawei буде всього одна флагманська лінійка – P50. Вона вийде орієнтовно до середини року. Від флагманської серії Mate доведеться відмовитися, принаймні тимчасово. Huawei сподівається на те, що смартфони серії Mate 40 ще довго не втратять актуальності і будуть користуватися попитом в 2021 році.

Нещодавно Huawei оголосила про майбутній продаж бренду Honor. Зазвичай флагман цього бренду випускався в кінці року, але на цей раз терміни зрушилися – лінійка Honor V40 вийде, імовірно, в січні 2021 року. Інсайдери стверджують, що ці пристрої розробляються інженерами Huawei незважаючи на майбутній продаж бізнесу Honor. Це означає, що навряд чи на них буде встановлено Android з вбудованими сервісами Google.

З весни 2019 року компанія Huawei знаходиться в чорному списку Міністерства торгівлі США, з-за чого американським компаніям заборонено співробітничати з нею. Huawei не може ліцензувати Android з сервісами Google, а подальші оновлення Android знаходяться під питанням . Huawei розвиває власні сервіси, а в 2021 році п Ланір забезпечити сумісність своєї операційної системи HarmonyOS зі смартфонами. Huawei довго не хотіла перенести HarmonyOS на смартфони в надії на те, що влада США дозволять їй відновити повноцінну співпрацю з Google.

Агентство BusinessStandard прогнозує, Що в 2020 році Huawei займе 14% загальносвітового ринку смартфонів, а в 2021 році за умови збереження санкцій з боку США частка цієї компанії може впасти до 4%. У надії врятувати свій бізнес Huawei недавно продала бренд Honor, але немає ніякої гарантії, що влада США знімуть з нього санкції і дозволять йому ліцензувати Android з сервісами Google.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.