Якісне 4G-покриття вже є більш ніж у 5 мільйонів українців

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В рамках офіційного спільного брифінгу Міністерства цифрової трансформації і так званої “великої трійки” мобільних операторів – Lifecell, Kyivstar та Vodafone ми дізналися багато нового про перші результати запуску мобільного 4G-інтернету в діапазоні 900 МГц. Нагадаємо, що відповідний процес рефармінгу частот має бути завершений вже до кінця цього місяця. 

У Міністерстві цифрової трансформації нагадали, що вже через три роки швидкісний мобільний інтернет повинен бути у 95 відсотків українців, а вже через чотири покриття має бути на 95 відсотках доріг національного значення. Нагадаємо, що рік тому був підписаний меморандум влади з мобільними операторами, після чого були розпочаті роботи по підключення віддалених кутків України до 4G-мережі.

З 1 липня 2020 5.4 мільйона українців отримали доступ до більш якісного 4G-інтернету, а 1.7 мільйона отримали доступ до 4G вперше. На даний момент 4G є вже у понад 20 тисяч міст та сіл по всій Україні. Нагадаємо, що 5G-інтернет повинен з’явитися вже у 2022 році. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.